Tu, cu ce vezi?

Spread the love

Ochiul este lumina trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul este plin de lumina; dar daca ochiul tau este rau, tot trupul va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta. (Matei 6:22.23)

Care a fost primul lucru pe care l-ai vazut in aceasta dimineata, ce culoare avea, ce ti-a transmis fara cuvinte?

Priveste in jurul tau, fii cu ochii in patru si descrie tot ceea ce vezi: culorile, lumina, miscarea, umbrele… Priveste cu atentie. Nu exista doua persoane identice, doua frunze la fel sau doua amprente.

Ochii sunt extraordinari, ei ne permit sa vedem pe o raza de 2 km, iar tot acest „spectacol” grandios patrunde in ochii nostri prin doua minuscule gauri negre. Ele masoara doar cativa milimetri, fiind acele puncte negre situate exact in centrul ochiului nostru: pupilele. Spre dreapta, spre stanga, in sus si in jos, ochii nu se opresc din zbenguiala lor. Fiecare pupila se misca mai mult de cativa metri pe zi. Cand stam intr-o lumina puternica, pupila se micsoreaza cat un puricel negru. In schimb, cand stam in semiobscuritate sau in umbra, pupila se dilata de indata, marindu-se mai mult de 10.000 de ori pe zi, fara ca noi sa sesizam. Ea nu face altceva decat sa se adapteze mereu la intensitatea luminoasa.

Cand privim o mare albastra, vedem de fapt marea? Nicidecum! Este doar senzatia pe care o percepem prin intermediul ochilor nostri: culoarea albastra a marii nu este altceva decat lumina pe care marea o reflecta trimitand-o spre noi.

Ochii sunt niste „vanatori” de lumina; ei vad numai lumina pe care lumea obiectelor din jurul nostru o trimit spre noi. Asa se intampla in fapt, pentru ca noaptea, cand nu exista lumina, noi nu vedem nimic! Gandeste-te acum ce vad ceilalti la tine. Lasi tu sa treaca prin tine lumina Lui Hristos sau emani doar intuneric?

Ia-ti chiar acum un moment si invata textul urmator:
„Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”(Psalmul 139:14)

Spune cateva cuvinte drept multumire la adresa lui Dumnezeu pentru lumina pe care a dat-o ochilor tai si in aceasta zi.

Adesea, lucrul pentru care nu se da nimic costa cel mai mult, asa ca roaga-L sa-ti deschida ochii ca sa vezi lucrurile minunate ale Legii Sale astfel incat lumina care este in tine sa nu fie intuneric.

© Viorel Dascalu 2010

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.