Tinerii și castitatea

Spread the love

Trăim într-o perioadă în care moralitatea, principialitatea și castitatea au ajuns să fie considerate demodate. Atât de des se propovăduiește libertinismul și liberalismul încât tinerii nu mai știu ce este bine și ce este rău.

Curentul acesta liberal a trecut de mult oceanul Atlantic şi a cuprins Europa. Mulţi pastori protestanţi (chiar şi neoprotestanţi – deci şi AZS) vorbesc despre căsătoria de probă. Culmea, proba se referă doar la chestiunea sexuală.

Ce este interesant, este faptul că peste 95% dintre despărţiri înainte de căsătorie şi divorţuri după căsătorie nu au avut drept temei tema nepotrivirii sexuale, ci cu totul alte motive, nelegate de sexualitate.

Dumnezeu este foarte clar. Porunca a şaptea este la fel de sfântă ca şi a doua sau a patra. Câci Cel ce a zis „să nu ucizi!” a zis şi „să nu preacurveşti!”

„Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: ‘Să nu preacurveşti’. Dar Eu vă spun că orişicine se uită la o femeie ca să o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă, deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat; scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat; tai-o şi leapăd-o de la tine, căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. S-a zis iarăşi: ‘Oricine îşi va lăsa nevasta, să-i dea o carte de despărţire’. Dar Eu vă spun că ori şi cine îşi va lăsa nevasta, afară numai din pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveşte” (Mat. 5, 27-32).

Tinerii și castitatea (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.