Psalmii 91:1-2

Spread the love

Astăzi citim din Sfânta Scriptură două versete scrise în cartea Psalmilor:

„Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare și cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:1-2)

Vreau să zăbovesc puţin asupra a doar trei cuvinte cheie:

  • Stă
  • Odihneşte
  • Încrede

Când stă un om? Când este leneş, când nu are ce face sau când nu-l vede şeful. Aici nu cred că este vorba de aşa ceva. Mai degrabă versetul se referă la omul care, ameninţat de diverse „furtuni”, stă la adăpostul „Celui Preaînalt”. El se comportă exact ca un copil ocrotit de părintele lui.

Când se odihneşte un om? Când este prea obosit şi lipsit de vlagă. Eu văd odihna la care face referire psalmistul aici ca fiind momentul de linişte oferit de siguranţa protecţiei din partea Celui Puternic. Este pacea dată de umbra care protejează de arşiţa nemiloasă.

Când este un om încrezător? Când are în cine sau în ce să se încreadă. Unii se încred în ei, alţii în ceea ce au ei. Aici, autorul inspirat vorbeşte despre baza încrederii sale: Dumnezeu. Apoi, siguranţa sa este dată de ceea ce îi oferă Domnul său: o cetate de scăpare. Orice ameninţare dispare atunci când fricosul fuge la Dumnezeu pentru a fi protejat.

„Dumnezeu ne spune bun venit în camera de audiență — Noi am primit invitația specială de a veni la Dumnezeu, iar El așteaptă să ne spună bun venit în camera Sa de audiență. Primii ucenici care L-au urmat pe Isus nu s-au mulțumit cu o conversație grăbită și ocazională; ei au spus: “Rabi, unde locuiești? … S-au dus și au văzut unde locuia și în ziua aceea au rămas la El”. (Ioan 1, 38-39.) Tot astfel putem fi și noi acceptați pentru a avea o relație mai strânsă cu Dumnezeu și pentru comuniunea cu El. “Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt se odihnește la umbra Celui Atotputernic”. (Psalmii 91, 1.) Toți cei care doresc binecuvântarea lui Dumnezeu să bată la ușa harului și să aștepte cu o încredere neclintită, spunând: „Pentru că Tu, o, Doamne, ai zis: “Cine cere capătă, cine caută găsește; celui ce bate, i se va deschide”. (E. G. White – Rugăciunea, pag. 9)

Ţi-e teamă de ceea ce ar putea să te doboare? Stai sub ocrotirea Celui Preaînalt!

Eşti epuizat şi nu mai ai putere? Odihneşte-te liniştit la umbra Celui Atotputernic!

Ai fost păcălit sau ţi-a fost înşelată încrederea? Este momentul să fugi în cetatea de scăpare numită Dumnezeu!

Roagă-te şi vei simţi că vei căpăta pacea! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.