Ziua 7 – Cele mai mari biruinţe

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” Psalm 50:15

„Iacov a biruit pentru că a fost stăruitor și hotărât. Experiența vieții sale dă mărturie cu privire la puterea rugăciunii stăruitoare. Acum trebuie ca noi să învățăm această lecție a rugăciunii biruitoare, a credinței ce nu lasă loc îndoielii. Cele mai mari biruințe ale bisericii lui Hristos sau ale creștinului nu sunt acelea care se obțin prin talent și educație, prin avere sau prin favoarea oamenilor. Ci sunt acele biruințe care sunt câștigate în camera de audiență cu Dumnezeu, când credința stăruitoare până la agonie se prinde strâns de brațul cel tare al puterii.” (E. G. White – Patriarhi și profeți, pag. 203)

Întrebări de meditat

Ce tip de credință trebuie să avem? Și cum obținem cele mai mari biruințe? Împărtășește cu cineva drag câteva biruințe obținute recent, sau câteva biruințe pe care trebuie să le obții.

Rugați-vă, fiecare, unul pentru altul!

Motive de rugăciune – joi, 2 aprilie 2020

  1. Rugați-vă să continuăm să privim către Dumnezeu cu credință, încredințându-I incertitudinile viitorului nostru, știind că El deține controlul. Rugați-vă să avem încredere în Cuvântul lui Dumnezeu chiar și atunci când circumstanțele din jurul nostru par întunecate și descurajatoare.
  2. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru conducătorii și administratorii bisericii, în timp ce aceștia înfruntă provocări logistice în reprogramarea sesiunii Conferinței Generale, care va avea loc acum în perioada 20-25 mai 2021, în Indianapolis.
  3. Rugați-vă ca sesiunea Conferinței Generale din 2021 să fie plină de planuri spirituale, axate pe misiune și ca Duhul Sfânt să fie în deplin control.
  4. Rugați-vă pentru tema sesiunii Conferinței generale din 2021: „Isus vine! Implică-te!” Rugați-vă ca membrii din întreaga lume să accepte încă de acum acest apel personal pentru Implicarea Totală a Membrilor.
  5. Rugați-vă pentru o mare revărsare a Duhului Sfânt asupra membrilor bisericii lui Dumnezeu din întreaga lume, oriunde s-ar afla, pentru ca lucrarea să poată fi terminată și să putem merge acasă.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Resurse auxiliare:

„Deseori, când Satana nu reușește să provoace îndoiala, reușește să ne aducă la încumetare. Dacă ne poate face să ne așezăm în calea ispitei fără să fie nevoie, știe că biruința e a lui. Dumnezeu îi va apăra pe toți aceia care merg pe cărarea ascultării; dar, dacă te depărtezi de ea, ajungi pe terenul lui Satana. Acolo cădem cu siguranță. Mântuitorul ne-a dat porunca aceasta: “Vegheați și rugați-vă ca să nu cădeți în ispită.” (Marcu 14, 38.) Meditația și rugăciunea ne vor feri de a ne arunca de bunăvoie în calea primejdiei și în felul acesta vom fi scăpați de multe înfrângeri.

Cu toate acestea, să nu ne pierdem curajul atunci când suntem atacați de ispită. Adesea, când ajungem într-o încercare, ne îndoim că Duhul Sfânt ne-a condus până acolo. Dar Duhul L-a condus pe Isus în pustie, ca să fie ispitit de Satana. Când ne duce într-o încercare, Dumnezeu are un plan de îndeplinit pentru binele nostru. Isus nu S-a încrezut cu îngâmfare în făgăduințele lui Dumnezeu, mergând fără să fie nevoie în ispită, nici nu S-a lăsat pradă descurajării când a venit ispita asupra Lui. Nici noi să nu facem altfel. “Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci împreună cu ispita a pregătit și mijlocul ca să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.” El zice: “Adu ca jertfă lui Dumnezeu mulțumiri și împlinește-ți juruințele făcute Celui Preaînalt. Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi.” (1 Corinteni 10, 13; Psalmii 50, 14.15.)” (E. G. White – Hristos Lumii Lumii, pag. 126)

„În timp ce lumea înaintează tot mai mult în nelegiuire, nimeni dintre noi n-ar trebui să se măgulească cu ideea că nu vom avea greutăți. Căci tocmai aceste greutăți ne conduc în sala de audiențe a Celui Prea Înalt. Noi trebuie să căutăm sfat la Cel care este infinit în înțelepciune.

Domnul spune: “Cheamă-Mă în ziua necazului.” Psalmii 50, 15. El ne invită să aducem înaintea Lui greutățile și trebuințele noastre, cum și nevoia noastră de ajutor divin. El ne îndeamnă să fim stăruitori în rugăciune. De îndată ce greutățile se ivesc, noi trebuie să îndreptăm către El cererile noastre sincere și călduroase. Prin rugăciunile noastre insistente, noi demonstrăm încrederea noastră puternică în Dumnezeu. Simțământul lipsei noastre ne determină să ne rugăm în mod stăruitor, iar Tatăl nostru ceresc este mișcat de rugăciunile noastre fierbinți. (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 172)

Scrisoare 14 iulie 1892: „Când a început suferința pe care am îndurat-o timp de câteva luni, am fost surprinsă că nu a fost înlăturată îndată, ca răspuns la rugăciune. Totuși făgăduința: „Harul Meu îți este de ajuns” (2 Corinteni 12,9) s-a împlinit în cazul meu. Nu poate fi nicio îndoială din partea mea. Orele mele de durere au fost ore de rugăciune, pentru că am știut Cui să-I spun necazurile mele. Privilegiul meu este că puterea mea slăbită a fost reîntărită, prin faptul că mă bazez pe puterea infinită. Stau zi și noapte pe stânca neclintită a făgăduințelor lui Dumnezeu.

Inima mea este cuprinsă de o încredere plină de dragoste față de Isus. El știe ce este mai bine pentru mine. Nopțile mele ar fi singuratice dacă nu aș cere împlinirea făgăduinței: „Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmii 50,15) — Manuscrisul 19, 189. (E. G. White – Solii alese, vol. 2, pag. 172)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.