Domnul poarta de grijă

Spread the love

„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”  Matei 6:33

Iata o poveste interesanta despre nevoia de a privi in sus si despre credinta atat de necesara:

Era odata un om care nu avea nimic de mancare pentru familia lui. Avea doar o pusca veche si 3 gloante, asa ca s-a decis sa mearga in padure si sa vaneze ceva. Cum mergea el asa, a vazut un iepure. Fericit, a apasat repede pe tragaci, dar a ratat. Posomorat, a mers mai departe si nu dupa mult timp a vazut o veverita, dar cand s-o impuste aceasta a fugit. Un alt glont pierdut. Omul si-a continuat drumul si nu dupa mult timp a vazut un curcan salbatic intr-un copac – dar nu mai avea decat un glont. Apoi a auzit o voce care-i zicea: “Roaga-te mai intai, tinteste sus si concentreaza-te”.

Totusi, in acelasi timp, el a vazut o caprioara care in comparatie cu curcanul salbatic era o prada mult mai buna. A lasat curcanul si si-a indreptat pusca spre caprioara, dar apoi a vazut un sarpe cu clopotei apropiindu-se de piciorul lui, gata sa-l muste, asa ca automat a indreptat pusca spre el. Cand sa-l impuste, a auzit din nou acea voce care-i spunea: “Roaga-te mai intai, tinteste sus si concentreaza-te!”. Asa ca omul s-a hotarat sa asculte vocea.

S-a rugat, a tintit sus si a impuscat curcanul salbatic. Glontul a iesit din curcan si a omorat caprioara. Manerul pustii a cazut, a lovit sarpele in cap si acesta a murit. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Atunci cand arma s-a descarcat, forta impuscaturii l-a aruncat pe om intr-un lac. Cand s-a ridicat si s-a uitat in jur, a observat ca are buzunarele pline de pesti, o caprioara si un curcan. Iar sarpele era mort doar pentru faptul ca omul a ascultat.

De multe ori, ne gandim ca problemele noastre sunt prea mici pentru Dumnezeu sau ca El nu asculta rugaciunile noastre. Sarpele, Satana, vrea ca noi sa gandim in acest fel. El ne distrage atentia intotdeauna de la Domnul. Dar Dumnezeu ne-a promis ca toate lucrurile sunt posibile prin El.

Nu conteaza cat de grea ar putea fi o situatie. Trebuie sa fim constienti si increzatori ca prin Domnul ea ar putea avea o rezolvare miraculoasa. 

Deci… roaga-te mai intai, tinteste sus si apoi vei birui!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.