Soba, cărbunii şi cancerul

Spread the love

La prima vedere, nu pare sa fie nici o legatura intre carbune, soba si cancer, dar in realitate aceasta legatura exista. In casele englezesti exista nu numai niste sobe simple, ci si seminee. Hornurile semineelor sunt drepte, sunt incalzite de cel mai multe ori cu carbune si se termina intr-un horn urias in podul casei. Curatirea acestor hornuri cadea in sarcina cosarului. Daca acesta statea pe acoperisul casei, nu putea sa curete destul de bine hornul. In astfel de situatii, ca sa nu-si murdareasca hainele, cosarii obisnuiau sa coboare dezbracati in hornurile calduroase. Funinginea provenita de la caldura si umiditate se transforma in smoala, in gudron de carbune.
In cadrul studiilor asupra cancerului, cercetatorii englezi au descoperit ca cele mai multe imbolnaviri de cancer de piele se intalneau in cazul cosarilor. “Ce inseamna aceasta?”, s-au intrebat ei. “Sa fie doar pura intamplare?”
Mai multi medici din mai multe orase englezesti si-au dat seama de legatura care exista intre aceasta meserie si cancer, iar cu trecerea timpului au observat acest lucru in mai multe cazuri. Descoperirea aceasta a blocat cercetarile in domeniul tumorilor maligne si scopul cercetarii a fost canalizat in alta directie.
In 1916, au descoperit ca ceea ce constatasera cu mai multi ani in urma se adeverea si in laborator. Cativa cercetatori au reusit sa provoace cancer de piele, cu toate simptomele lui, unor soareci de laborator. Ei au reusit sa produca pe cale artificiala cancer de piele, ungand picioarele soarecilor cu gudron de carbune. Acest lucru a adus o lumina mica in lumea cancerului si a reprezentat un pas inainte in lupta descoperirii medicamentelor impotriva cancerului.
Pacatul, asemenea funinginei, acopera si intuneca mintea omului, astfel incat lucrurile sa nu se mai vada in lumina lor naturala. Apoi, cu timpul, boala se agraveaza tot mai mult pana cand tot corpul este cuprins de cancerul pacatului: mintea, inima si comportamentul. Intr-o astfel de situatie, este foarte greu ca cineva sa vada drumul spre iesire. Numai cu ajutorul Duhului Sfant este posibil sa gasesti iesirea din acest intuneric.
Ti se pare ca se intuneca lumea in fata ta? Simti ca pamantul iti fuge de sub picioare? Nu te teme. Domnul este cu tine.
Petru “cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut si fiindca incepea sa se afunde a strigat: ‘Doamne, scapa-ma! Indata Isus a intins mana, l-a apucat si i-a zis: ‘Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?’ (Matei 14:30.31)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.