Cuvinte potrivite

Spread the love

Buzele celui neprihănit înviorează pe multi oameni. (Proverbe 10:21)
„Privind la partea luminoasa a lucrurilor, descoperim suficiente motive pentru a fi bucurosi si fericiti. Daca le adresam altora un zambet, ei ne vor zambi, si daca le vom vorbi intr-o maniera placuta si inaltatoare, ei ne vor raspunde la fel.

Influenta duioasa a Duhului Sfant ne invata si ne calauzeste gandurile, influentandu-ne sa rostim cuvinte care sa incurajeze si sa lumineze cararea celor din jur.” (Ellen White)

Unele dintre cele mai frumoase povesti despre succes din istorie au aparut in urma unui cuvant de incurajare sau a unui semn de incredere din partea cuiva iubit sau a unui prieten increzator.

Daca n-ar fi existat o sotie increzatoare ca Sofia, poate ca astazi n-ar fi existat in literatura universala numele lui Nathaniel Hawthorne. Intr-una din zile, cand s-a intors de la slujba, i-a marturisit sotiei sale ca este un ratat deoarece a fost dat afara de la slujba lui de la vama. Mare i-a fost insa surpriza cand sotia, in loc sa se supere, l-a intampinat cu o exclamatie de bucurie: „Acum poti sa-ti scrii si tu cartea!”. Neincrezator, el ia replicat: „si din ce vom trai pana o termin?” Atunci ea a deschis un sertar din care a scos un teanc mare de bani. In fiecare saptamana, din banii pe care ii primea pentru gospodarie de la sotul ei, economisea cate putin, iar suma pe care o aveau acum urma sa le ajunga pentru un an.
„Stiam ca vei scrie o capodopera, stiam ca poti” – cuvintele acestea l-au motivat pe Hawthorne. Din increderea si curajul ei s-a nascut unul dintre cele mai bune romane din literatura americana, Litera stacojie, avand in centru perioada puritana.

Stabileste-ti drept regula sa nu rostesti nici un cuvant de indoiala si descurajare. Prin cuvinte pline de speranta si printr-o voiosie sfanta noi putem face mult pentru a lumina viata altora si pentru a-i intari in incercarile lor.

Care a fost ultimul cuvant de incurajare pe care l-ai spus mamei sau tatalui tau? Ti-aduci aminte de cuvintele de incurajare pe care le-ai primit de la vreun profesor?

„Nici unul din noi nu trăieşte pentru sine” (Romani 14:7), asa ca nu fi egoist in cuvinte de apreciere.

Mergi chiar acum si multumeste-i mamei tale pentru timpul pe care il „iroseste” cu atata iubire pentru tine.

© Viorel Dascalu 2012

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.