„ZI de BINE” – 16 martie 2013

Spread the love

banner zi de bine-001-001 600x220

Două valenţe:

  • ZI (în sensul temporal) – în care să se vorbească BINE şi despre “BINE”
  • ZI! (ca verb imperativ) – adică VORBEŞTE! Şi spune numai de BINE!

Ambele valenţe sunt luate în calcul pentru proiectele speciale din ziua de 16 martie.

Informaţii generale legate de proiect:

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea organizează sâmbătă, 16 martie, în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ, un proiect socio-cultural, umanitar şi educativ special. Proiectul se intitulează „ZI de BINE” şi va compus dintr-o o suită de activităţi în cadrul căruia nemţenii sunt aşteptaţi pentru a-i susţine pe iniţiatori.

În cadrul manifestării vor exista mai multe acţiuni ce se vor desfăşura în parc. Dintre ele putem enumera: „Bulevardul valorilor”, „Mesaje de BINE”, „Codul BUNELOR maniere pentru tineri”, „Strada BINELUI”, „Sugestii de BINE” şi altele. Trecătorii prin parc vor putea primi sugestii pentru ca să transforme o zi obişnuită într-o zi specială – o ZI de BINE.

În cadrul aceluiaşi proiect sub numele de „Masa BINELUI” se vor oferi pachete cu alimente şi mesaje de BINE persoanelor internate în centre de asistenţă socială: unul pentru adulţi şi persoane în vârstă (din Roznov) şi unul pentru copiii (din Dărmăneşti)

Copiii care doresc să participe activ la un astfel de proiect pot să aducă jucării în stare bună. Aceste jucării cărora, pe loc li se vor ataşa mesaje de bine din partea donatorilor, vor fi distribuite de iniţiatorii proiectului unor centre de plasament.

Acţiunea „ZI de BINE” este un prilej pentru oricare dintre noi pentru a le mulţumi celor care au avut un rol important în viaţa noastră dar pe care, copleşiţi de grija zilei de mâine, i-am uitat pentru moment. “Spune ceva de bine” este îndemnul organizatorilor. Drept recompensă pentru gestul nobil de a spune ceva de suflet celor din jurul nostru, tinerii voluntari se oferă să devină mesageri ai scrisorilor noastre fie ele clasice ori electronice, către persoanele cărora vrem să mulţumim.

Toate acţiunile de la finele săptămânii se vor desfăşura într-o atmosferă de bună dispoziţie ce va fi asigurată de un grup de tineri voluntari. Nemţenii care vor fi prezenţi sâmbătă în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ, în intervalul orar 12,00 – 16,00, vor avea parte de o îmbrăţişare, de un zâmbet, de câteva amintiri gratis oferite de către organizatori.

Menţionăm faptul că acest eveniment este organizat simultan în multe oraşe sau municipii din România şi face parte dintr-un proiect global. Organizaţia mondială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea a sugerat transformarea unei zile pe an într-o ZI de BINE. Aşa că nemţenii care vor participa la eveniment vor fi parte componentă a unei mişcări mondiale pro BINE. Anul acesta evenimentul este prima ediţie. „ZI de BINE! NU te COSTĂ!”

noyek-Smiley-FINAL Biserica 600x

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.