Profesor electronic?!

Spread the love

Ce aţi spune dacă, la şcoală, în loc de profesorul de matematică cu care eşti obişnuit, ai avea de acum înainte un profesor electronic?

Simulatorul electronic este un aparat inventat de americani în 1969, înainte de declanşarea programului Apollo pentru zborul pe Lună.

În luna aprilie 1970, în timpul zborului astronavei Apollo 13, s-au produs două avarii, una în timpul călătoriei spre Lună, la 330 000 km depărtare de Pământ şi alta la înapoiere.

Ambele avarii au fost soluţionate în mod ireproşabil de către simulatorul electronic. Costul lui poate depăşi valoarea unui avion, dar utilitatea lui este indiscutabilă.

Simulatorul poate fi folosit în foarte multe situaţii, în funcţie de datele stocate în memoria lui.

Astfel, simulatorul electronic poate fi folosit la şcolarizarea şi antrenamentul piloţilor de pe orice avion, la construcţia unor avioane sau nave cosmice, ca conducerea unor pacheboturi sau tancuri petroliere, la pregătirea viitorilor şoferi auto (care vor învăţa cum să rezolve diferite situaţii de risc în timpul circulaţiei pe şosele şi străzi, pentru a-şi forma reflexele corespunzătoare), la antrenarea cosmonauţilor care vor lucra în spaţiul cosmic pentru asamblarea unor panouri solare sau a altor piese (se ştie că un cosmonaut poate manipula, datorită imponderabilităţii, obiecte care pe Pământ cântăresc până la 9 tone), la centralele nuclearo-electrice pentru a preveni producerea unor avarii sau explozii, la testarea construcţiilor pentru a rezista la cutremure.

Simulatorul rezolvă situaţii pe care un colectiv de specialişti în domeniu le-au studiat „la rece” şi le-au stocat în memoria paratului. Cel mai mare avantaj este că redă extrem de rapid soluţia optimă, deoarece el poate executa între 1-32 miliarde de operaţii pe secundă, deci depăşeşte cu mult capacitatea creierului nostru, iar răspunsul apare sub formă de afişaj electronic pe ecranul aparatului.

Dumnezeu a folosit popoarele din jurul lui Israel pentru ai învăţa ascultarea.

Judecători 3:2.4 „El voia numai ca vârstele de oameni ale copiilor lui Israel să cunoască şi să înveţe războiul, şi anume cei ce nu-l cunoscuseră mai înainte… Neamurile acestea au slujit ca să pună pe Israel la încercare, pentru ca Domnul să vadă dacă vor asculta de poruncile pe care le dăduse părinţilor lor prin Moise.”

În fiecare zi din viaţa noastră suntem faţă în faţă cu simulatoare ale păcatului. Diavolul ne face să credem că nu e aşa de grav să ne jucăm cu păcatul. Intenţiile sunt păcate grave ca şi cele săvârşite.

Roagă-te să ai biruinţă şi la nivelul intenţiilor!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.