Comoara incaşilor

Spread the love

Pe continentul America de Sud, in tara numita Ecuador, a trait cu foarte mult timp in urma o familie cu numele de Solanda. Aceasta familie a cumparat in decursul timpului un titlu de noblete, „marchizatul de Solanda”. Acestui titlu ii erau adaugate, bineinteles, pamanturile din sudul tarii. Dar, actul de vanzare mai preciza ca noilor proprietari le reveneau si eventualele beneficii de pe urma uneia dintre comorile de aur masiv destinate candva sa-l rascumpere pe imparatul incas Atahualpa, prizonier al spaniolilor. Desi indienii din sudul tarii platisera pretul, spaniolii l-au omorat pe Atahualpa. Atunci, indienii din nord au ingropat pe ascuns comoara care reprezenta partea lor de rascumparare.

Actul de vanzare mai mentiona ca aceasta inestimabila comoara se afla intr-un loc ce purta numele „la Huaca de Quinara” (care in traducere ar insemna „mormantul incas din Quinara”). La Huaca de Quinara se afla in provincia Loja, situata in sudul Ecuadorului, aproape de granita cu statul Peru. Din pacate, textul actului de vanzare nu mergea pana acolo incat sa precizeze locul exact.

Familia Solanda a trait totusi doar din averea personala si nu si-a insusit niciodata comoara care ii apartinea prin acte. Acest fapt pare de necrezut, deoarece „la Huaca de Quinara” exista intr-adevar, fiind situat pe malurile unui fluviu mentionat pe hartile Ecuadorului, fluviul Rio Yangana. Denumirea de Yangana este echivalenta, in spaniola, cu aceea de Llangana, desemnand tinuturi aurifere care au apartinut unei capetenii incase.

In partea sudica a acestei tarisoare se afla intr-adevar un masiv muntos foarte periculos, greu accesibil, numit Llanganati. Aici se afla ascunsa, istoria o dovedeste, cea mai fabuloasa comoara care a fost ingropata de oameni acum peste cinci secole. Dar, nimeni nu a putut pana acum sa si-o insuseasca.

Exista foarte multe comori „ascunse” si in ziua de astazi.

     2 Corinteni 4:7. „Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi.”

Biblia este o comoara nestemata. Daca ea ar fi „redescoperita” zilnic de catre fiecare om, viata pe pamantul nostru ar fi deosebita.

     Isaia 33:6. „Zilele tale sunt statornice, intelepciunea si priceperea sunt un izvor de mantuire”; frica de Domnul, iata comoara Sionului.”

Este timpul ca sa incepem sa cautam adevaratele comori. Sa incepem chiar de acum.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.