În căutarea fericirii (1)

Spread the love

Fericirea este o stare interioară care nu este generată de ceva exterior sau de ceva material. Este modul de a privi anumite situaţii. Fericirea este de fapt o alegere. Da… fericirea este o opţiune!

Cât de multe greşeli de gândire există în lumea noastră atunci când ne referim la fericire. Cei mai mulţi cred că fericirea este ceva ce vine din exterior, ceva ce are legătură cu alţii, ceva influenţat de mediu sau de anturaj sau ceva ce apare în urma unor posesiuni.

Fericirea noastră, la fel ca întreaga noastră existenţă pe pământ, pare că trebuie să respecte principiul Goldilocks: Adică totul trebuie să fie „numai bine” ca să fim fericiţi. Dacă scârţâie ceva, deja nu mai e bine. Și aproape mereu scârțâie ceva, undeva. Câteodată, nu obţinem ce ne dorim și suntem nefericiţi, iar altă dată obţinem ce ne dorim și tot nu suntem chiar fericiţi, pentru că cerem perfecţiune de la o lume imperfectă. Iar unii dintre noi sunt fericiţi doar când sunt nefericiţi. Dacă nu au ceva de care să se plângă, nu știu ce să facă cu ei înșiși.

Ce este fericirea şi cum am putea să ne apropiem mai mult de ea?

În căutarea fericirii 1 (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.