De ce aş sta degeaba?

Spread the love

Dacă am compara viața noastră cu o mașină, să ne imaginăm că rulăm cu 130 de km/h pe autostradă și că asta ni se pare viteza de croazieră. Când încetinim la 40 de km/h ni se pare că aproape că ne-am oprit.

Doar că, evident, dacă încercăm să ne dăm jos din mașină, tocmai pentru că ni se pare că aproape nu ne mișcăm (raportat la viteza anterioară), s-ar putea să se lase cu de-alea neplăcute.

Așa și cu ”opritul” nostru din ce facem. Doar ni se pare că am oprit. Căci, de la viteza aia de 130 km/h cu care mergem noi în viața noastră (birou, afacere, șefi, copii, soț, soție, probleme de tot felul etc), în momentul în care încetinim la 40 de km/h (punem mâna pe telefon, luăm telecomanda, ne repezim la vadra de bere), ni se pare că ne-am oprit. Dar, de fapt, pericolul de a ieși din mașină este tot ăla, căci tot cu julituri se lasă.

Opritul adevărat – ca să mergem înainte pe paralela cu mașina care este viața noastră – nu este nici măcar faptul că, din ce în ce mai des, ne oprim în trafic (la semafor, în ambuteiaje).

De ce aş sta degeaba? (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.