1 Tesaloniceni 5:14

Spread the love

„Vă rugăm, de asemenea, fraților, să mustrați pe cei ce trăiesc în neorânduială; să îmbărbătați pe cei deznădăjduiți; să sprijiniți pe cei slabi, să fiți răbdători cu toți.” (1 Tesaloniceni 5:14)

Versetul de mai sus prezintă patru posibile ţinte pe care am putea să le avem în vedere săptămâna aceasta şi să ne rugăm pentru ele. Apostolul Pavel vorbeşte în acest verset despre:

  • mustrarea celor greşiţi;
  • îmbărbătarea celor deznădăjduiţi;
  • sprijinirea celor slabi;
  • răbdare faţă de toţi.

„De la începutul lucrării noastre noi fuseserăm chemați să aducem o mărturie clară, cinstită, pătrunzătoare, să mustrăm relele și să nu le cruțăm. Și pe tot parcursul drumului erau oameni care se împotriveau mărturiei noastre, vorbeau lucruri neadevărate, murdăreau cu mortar necurat lucrarea noastră, distrugându-ne influența. Domnul ne însărcina să adresăm mustrări, însă mereu erau persoane care se așezau între noi și popor pentru a face mărturia noastră fără efect. …” (E. G. White – Mărturii, vol. 1, pag. 247)

„Lucrarea noastră nu este de a osândi, nici de a învinui, ci de a atrage la Hristos, rugându-i călduros pe oameni să se împace cu Dumnezeu. Noi trebuie să îmbărbătăm sufletele, să le atragem și astfel să le câștigăm la Mântuitorul. Dacă nu avem interesul acesta, dacă reținem de la Dumnezeu servirea inimii și a vieții, noi Îl jefuim de influență, de timp, de bani și de străduințe. Dând greș în a ne face de folos semenilor noștri, Îl jefuim pe Dumnezeu de gloria care s-ar revărsa asupra lui prin convertirea de suflete.” (E. G. White – Mărturii, vol. 1, pag. 247)

„Dumnezeu îi cheamă pe credincioșii Săi, care cred în El, să exprime curaj față de cei care nu cred și sunt fără nădejde. Fie ca Domnul să ne ajute să ne sprijinim unii pe alții și să-L punem la încercare printr-o credință vie. — Idem, 8:12.
Nădejdea și curajul sunt esențiale unei slujiri desăvârșite pentru Dumnezeu.”
(E. G. White – Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, pag. 235)

Dumnezeu dorește ca noi să fim totdeauna calmi și răbdători. Oricare ar fi calea pe care ar lua-o alții, noi trebuie să-L reprezentăm pe Hristos, procedând așa cum ar proceda El în împrejurări asemănătoare. Puterea Mântuitorului nostru nu constă dintr-un șir de cuvinte aspre. Ceea ce L-a făcut pe El un câștigător de inimi au fost bunătatea și spiritul lui neegoist și nearogant. Taina succesului nostru stă în manifestarea aceluiași duh.” (E. G. White – Mărturii, vol. 7, pag. 156)

Să ne ajute Dumnezeu ca, în timpul care urmează, să devenim conform standardului divin în ceea ce priveşte mustrarea, îmbărbătarea, oferirea sprijinului şi mai ales manifestarea răbdării!

Doamne, ajută-ne! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.