„Dragonul” de mare

Spread the love

  Legendele chineze si japoneze vorbesc despre “dragonul de mare”, un sarpe urias si stralucitor, nascut din adancurile oceanului. Aceste povesti au aprins imaginatia primilor corabieri. Marturisind ca au vazut cu proprii lor ochi acest “zmeu”, ei n-au facut decat sa intareasca o straveche superstitie.

     Exista oare o urma de adevar in aceasta credinta gresita? Fara indoiala ca da. E mai putin probabil ca in oceane sa supravietuiasca reptile asemanatoare celor care odinioara stapaneau apele. Mai degraba, acest “dragon” inspaimantator este o nevinovata alga bruna, unica in felul ei prin lungimea de necrezut a talului.

     Macrocystul pirifera – asa se numeste acest colos al Pacificului – intrece balenele de 10-15 ori in lungime. Ca sa-si mentina la suprafata corpul lung de 400-500 m, alga are pe muchie saculeti de aer (flotoare) in forma de pere, iar pentru a rezista furiei valurilor, talul nu e intreg, ci impartit in numeroase panglicute.

     De departe, pare imensa spinare a unui monstru marin, ce se onduleaza deasupra valurilor. Probabil ca o astfel de imaginatie a starnit fantezia oamenilor din trecut, inspaimantati de mirajul uriasului tal unduit de apa si de flotoarele carora reflexele razelor de lumina le dadeau stralucirea unor solzi fabulosi.

     Se intampla sa fim traversati de diferite probleme: un examen prea greu, un viitor esec financiar sau poate chiar un complex ascuns. In momentele respective, notiuni ca “imposibil”, “prea greu”, se insinueaza subtil printre ganduri si astfel problemele respective capata proportii uriase. Uitam de atitudine pozitiva sau chiar perseverenta, preferand glasul doctorilor in retrageri, al specialistilor in critica, al campionilor in deconcertari.

      Solutia unor astfel de probleme este: sa crezi ca poti, fiindca Domnul este cu tine. Iar, dupa ce ai depasit momentul, vei vedea ca ceea ce tu credeai ca este un monstru, este de fapt o alga plutitoare.

     Deuteronom 31:8 Domnul Insusi va merge inaintea ta, El insusi va fi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa; nu te teme, si nu te spaimanta!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.