„Bacteria”

Spread the love

Dumnezeu i-a binecuvantat, si Dumnezeu le-a zis: ,,Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul, si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, ti peste orice vietuitoare care se misca pe pamant.“ (Geneza 1:28)

Cine ar fi crezut ca ceea ce oamenii de stiinta evolutionisti au numit bacterie, de fapt va veni in ajutorul creationismului promovat de Biblie? Mitocondria arata intr-adevar ca o bacterie.

Unii oameni de stiinta au promovat teoria conform careia organismul nostru a adoptat mitocondria de-a lungul timpului, integrand-o in celule, unul dintre argumentele acestora fiind faptul ca mitocondria are un ADN propriu, mult mai simplu fata de cel aflat in nucleu. Tocmai acest fapt a venit in ajutorul cercetatorilor care urmaresc si studiaza migratiile. Spre deosebire de ADN-ul din nucleu, care determina culoarea ochilor sau inaltimea, ADN-ul din mitocondrie este responsabil de energia chimica de la nivelul celulelor umane. Viata noastra ar fi imposibila fara mitocondrie.

Acest ADN mitocondrial a fost transmis pe linie materna (barbatii nu-l pot transmite), iar simplitatea lui a permis elaborarea unui arbore genealogic al carui continut i-a uimit pe toti. Cercetarile complexe au dus la o concluzie simpla: toti avem aceeasi mostenire genetica sau, folosind alte cuvinte, toti suntem din aceeasi familie, avem aceeasi stra- stra- stra-bunica. Omenirea are aceeasi mama.

Descoperirile recente din genetica, arheologie, climatologie si antropologie au adus modificari in ceea ce priveste teoriile cu multe milioane de ani, plasand existenta Evei ceva mai aproape in ani, reducand deci din zero-uri.

Unii cercetatori spun ca Eva a locuit undeva in Africa de Est si ca patrunderea in Europa s-a facut prin Asia. Parintii populatiei non-africane au pornit la drum intai spre sud, pentru ca in urma acestui exod primar sa fie populat intreg globul. Intai si-au croit drumul prin Coasta de sud a Arabiei, prin est spre Malaezia, iar in perioadele in care nivelul marii era scazut, au ajuns si in Australia, migrarea spre Europa facandu-se prin Turcia de astazi.

Pentru dovedirea acestor migratii s-au folosit obiecte provenite in urma sapaturilor arheologice, studii stomatologice si teste genetice pe anumite populatii.

Oare cat de repede ne apropiem de ziua in care nu testele genetice si ADN-urile vor vorbi, ci pietre simple?

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.