Speranţă adventă şi muzică

Spread the love

Motto-ul „Sabatul muzicii Speranţei Advente” a reunit în data de 19 noiembre 2011, la Bodeştii de Jos – jud. Neamţ, mulţi creştini iubitori de vers şi cântare. Dorinţa de reafirmare a nădejdii revenirii lui Isus, a născut astfel un program de Sabat cu totul deosebit.

Solista Luiza Spiridon a fost invitată special pentru ocazia menţionată. Acompaniată la pian de neobositul Damian Vlad, Luiza a interpretat, într-o atmosferă de muzică sacră, câteva dintre cele mai frumoase piese din repertoriul imnurilor advente.

După amiază, în sala cea mare a Bisericii Adventiste, peste 400 de persoane au ascultat mai mulţi solişti, la început de drum sau mai avansati în domeniul muzicii culte. Unii şi-au folosit vocea pentru a lăuda pe Dumnezeu, alţii au folosit clapele sau corzile viorilor.

Grupul companionilor din Piatra Neamţ – conduşi de Liviu Pascu, fanfara de la Ştefan cel Mare, un grup al Corului Bărbătesc Adventist – condus de Sorin Barna şi corul reunit al participanţilor au readus în plin plan dorinţa ca Isus să revină mai curând.

Piesele cântate de grupurile mai sus menţionate, asortate cu cele interpretate de solista vocală Luiza Spiridon sau de Beatrice Chirilianu, Eliza Pânzariu, Sorina Anechitoaie şi de surorile Bianca şi Estera Cuzuioc (care şi-au folosit viorile) au adus, pentru aprox. două ceasuri şi jumătate, cerul pe pământ.

Spre finalul programului imnul „Aşteptăm marea zi” a vibrat în inimile şi în corzile vocale ale solistei, ale corului şi ale celor prezenţi – marea majoritate tineri din judeţul Neamţ. Şi cu această ocazie, credinţa (nădejdea) a lucrat împreună cu fapta.

Cei prezenţi, încurajaţi de familia Spiridon Luiza şi Claudiu, au participat financiar la un proiect social. Colecta specială, alături de jumătate din fondurile obţinute din vânzarea de CD-uri (ce conţin piese interpretate de Luiza), au destinaţia de a aduce lumină (la propriu şi la figurat) într-o familie ce nu beneficiază încă de curent electric.

Alături de tinerii din districtele pe care le păstoresc pastorii Gabriel Alban, Costel Chirilianu, Emilian Dospinescu şi Titi Hotnog, tinerii din districtul gazdă au participat şi la momentele de socializare în jurul unei mese de părtaşie de la finalul programului.

După acest eveniment, aşa cum s-a cântat la încheierea programului, nu pot să spun decât că vreau să „Merg spre casă, m-aşteaptă Tatăl!”

A consemnat, organizator, pastor Viorel Dascălu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.