Brăţara de salvare (S.O.S.)

Spread the love

Iov 13:22 „Apoi cheamă-mă şi-Ţi voi răspunde; sau lasă-mă să vorbesc eu, şi răspunde-mi Tu!”

O firmă din Elveţia a inventat o brăţară menită a fi purtată de către alpinişti, marinari, aviatori sau alte persoane a căror meserie implică un anumit grad de risc. Brăţara aceasta are proprietatea de a retransmite semnalele lansate de către echipele de salvare (fie ele salvamont sau salvamar).

Astfel, când o persoană ce poartă o asemenea brăţară este dată dispărută, echipele de salvare pornite în căutarea ei emit semnale S.O.S. care sunt primite şi trimise înapoi de către brăţară. In acest fel, echipele de salvare pot localiza persoana, aceasta este găsită mai repede decât în mod normal (având în vedere faptul că uneori pot trece mai multe zile până ce persoana dispărută să fie găsită), ceea ce creşte şansele ca ea să fie în viaţă.

Multe vieţi de oameni au fost salvate până acum cu ajutorul acestei brăţări, care, pentru a funcţiona are nevoie doar de baterie. Ce se întâmplă însă dacă bateria este consumată şi persoana ce o poartă nu este atentă pentru a o schimba la timp? Bineînţeles că brăţara nu mai funcţionează, şi devine astfel inutilă. De aceea, cine poartă brăţara salvatoare trebuie să fie mereu atent ca nu cumva bateria să fie terminată. Degeaba are cineva brăţara la mână dacă nu mai are baterie. Ea nu este podoabă ci este un mijloc de salvare la nevoie.

Orice relaţie dintre fiinţe se bazează pe comunicare. Comunicarea nu trebuie să fie, în nici un caz, unidirecţională. Sunt nespus de multe cazuri de comunicare superficială. Întrebările nu dau naştere la răspunsuri iar răspunsurile nu satisfac pe cel care vrea să afle ceva.

Tu cum comunici cu ai tăi? Le spui ceea ce ai pe suflet? Asculţi ceea ce vrei să-ţi spună ei? Eşti gata să răspunzi la strigătele lor de ajutor? Cred că nu-ţi este indiferent cum relaţionezi cu ei.

Dumnezeu ne-a dotat cu un aparat care poate să fie brăţară salvatoare. Aceasta este rugăciunea. Mai are ea baterii? Mai funcţionează sau ai aruncat-o de mult în cutia nepăsării. Nu o neglija, foloseşte-o zilnic ca să poţi fi ajutat în vreme de criză.

Psalmi 50:15 „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.