În căutarea fericirii (2)

Spread the love

Ce este fericirea? Iată o întrebare la care au încercat să răspundă nenumăraţi scriitori şi oameni de ştiinţă în decursul istoriei. Oare răspunsul dat de alţii ne mulţumeşte?

Cu toate acestea, fericirea este un concept care prinde cu adevărat greutate doar într-o viziune proprie, asumată de un individ, conform dorinţelor şi aşteptărilor sale.

Orice persoană din lume îşi doreşte să fie fericită, însă cum şi când putem ştii că un individ are parte cu de acest sentiment? Este fericirea o bucurie a unei reuşite punctuale sau este mai degrabă o stare de bine pe o perioadă lungă de timp?

Ce este fericirea. Cine este mai fericit? Potrivit psihologilor, cei care simt mai multe sentimente pozitive în viaţa lor sunt aceeia care au legături mai strânse cu membrii familiei sau cu prietenii. De asemenea, persoanele optimiste şi cele care au o stimă de sine mai ridicată, au mai multe şanse de a fi fericiţi.

Într-un fel previzibil, copiii care au crescut cu părinţi divorţaţi tind să fie mai puţin fericiţi la maturitate decât copiii care au crescut în familii intacte.

Oamenii în vârstă sunt mai fericiţi decât tinerii, aceştia din urmă fiind mai uşor cuprinşi de sentimente negative, de furie şi anxietate.

Ce este fericirea şi cum am putea să ne apropiem mai mult de ea?

În căutarea fericirii 2 (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.