Ucigaşii unei relaţii

Spread the love

Cercetătorii britanici iar s-au plictisit, astfel încât au pus la cale un nou studiu, de data asta foarte util. Aceştia au vrut să afle care sunt elementele care ucid la propriu pasiunea într-un cuplu.

Sondajul a avut peste 2.000 de respondenţi care au fie o relaţie pe termen lung, fie zboară din floare-n floare, în căutarea unei relaţii stabile. Concluziile sunt extrem de interesante.

Prima dintre ele indică cifra de trei drept una fatidică pentru relaţii. Se pare că după aproximativ trei ani, un cuplu trece printr-o adevărată criză, iar capacitatea de a o depăşi contează extrem de mult în viitorul relaţiei.

67% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că obiceiurile pe care le-au considerat interesante la persoana iubită şi care i-au făcut să se îndrăgostească devin peste aproximativ trei ani extrem de enervante.

De asemenea, pe măsură ce o relaţie se maturizează, oamenii declară că primesc din ce în ce mai puţine complimente din partea persoanei iubite. 3 din 10 persoane care au o relaţie de mai mult de cinci ani au declarat că nu mai primesc deloc complimente din partea iubitului/iubitei.

Printre alte elemente cruciale pentru supravieţuirea unei relaţii este intimitatea individuală, potrivit sondajului. Necesitatea de a petrece din când în când ceva timp singur, desfăşurând diverse activităţi fără partenerul de viaţă, este extrem de importantă pentru trei sferturi dintre cei care au participat la sondaj.

Iată topul celor 10 lucruri care contribuie la distrugerea unei relaţii, potrivit studiului realizat de britanici:

  1. Creşterea în greutate/ lipsa de exerciţii fizice – 13%
  2. Banii / Partener prea zgârcit sau prea cheltuitor – 11%
  3. Prea multe ore petrecute la muncă, peste program – 10%
  4. Probleme de igienă personală – 9%
  5. Familia şi în principal intervenţia socrilor – 9%
  6. Lipsa romantismului, afecţiunii sau prea puţin sex – 8%
  7. Consumul excesiv de alcool – 7%
  8. Sforăitul, scrâşnitul dinţilor şi alte obiceiuri deranjante pe timpul nopţii – 6%
  9. Probleme legate de garderobă / haine vechi, neglijarea imaginii – 4%
  10. Obiceiurile enervante din baie  – 4%

sursa: http://www.eva.ro/casa-si-familie/cuplu/moartea-pasiunii-top-10-chestii-care-distrug-o-relatie-articol-36045.html

Ei, bine! Doar aceştia ar fi singurii factori care pot distruge o relaţie?

Ucigaşii unei relaţii (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.