Reputaţie şi caracter

Spread the love

Napoleon Hill (26 octombrie 1883 – 8 noiembrie 1970) a fost un celebru autor american de cărți de literatură motivațională. Cercetările întreprinse de Hill, printre altele, au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului.

Între anii 1933 și 1936, a fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt. Iată ce spune Hill despre reputaţie şi despre caracter:

“Reputația ta este ceea ce cred oamenii despre tine, Caracterul tău este ceea ce ești tu cu adevărat.” 

„Tu vrei ca Reputația și Caracterul tău să coincidă, dar concentrează-te asupra Caracterului.”

„Poate că ești capabil să-i păcălești pe ceilalți, cu privire la ce fel de persoană ești, dar rareori acest lucru durează pentru o perioadă lungă de timp.”

„Cea mai sigură cale pentru ca Reputația și Caracterul tău să coincidă este să îți trăiești viața în așa fel, încât nimic din ceea ce faci să nu te poată face de râs, dacă ar ajunge public, în paginile unui ziar.”

„Un Caracter bun înseamnă să nu te abați de la principiile etice, chiar dacă toți cei din jurul tău o fac. Îți construiești un Caracter bun, făcând întotdeauna lucrul corect, pentru că este corect să faci așa.” (Napoleon Hill)

„Îți trebuie 20 de ani ca să-ți construiești o reputație și 5 minute ca să o distrugi. Dacă te vei gândi la asta, vei face lucrurile în mod diferit!”

Bine, bine! În cele din urmă, ce ar trebui să ştim cu privire la reputaţie şi caracter? (Warren Buffet)

Reputaţie şi caracter (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.