Chemarea la rugăciune a pastorului Ted Wilson

Spread the love

Chemând pe Isus în nevoia noastră urgentă!

Participați împreună cu noi la:

100 Zile de Rugăciune

„Dragi membri ai bisericii care se roagă în lumea întreagă:

Ce moment captivant în istorie să fii în viață! În timp ce oamenilor din toată lumea le îngheață inima de frică, noi putem merge mai departe în credință cu ochii fixați ferm asupra lui Isus. El conduce totul! Nimic nu-L ia prin surprindere – nici tornade, cutremure, inundații, incendii nici chiar o pandemie mondială. El este încă pe tron.

De mai multe luni, au început să se facă planuri pentru o inițiativă de rugăciune foarte specială, numită 100 de Zile de Rugăciune. Credem că Dumnezeu a orchestrat calendarul pentru cele 100 de Zile de Rugăciune cu mult înainte. Această inițiativă de rugăciune, programată să aibă  loc în perioada 27 martie – 4 iulie 2020, a fost inițial destinată să se concentreze pe rugăciunea pentru revărsarea Duhului Sfânt în sesiunea Conferinței Generale 2020 din Indianapolis.

Cu toate acestea, odată cu pandemia Coronavirus care a cuprins întreaga lume și cu multe evenimente neliniștitoare care au loc acum, ce moment mai bun pentru a ne aduna împreună ca biserică în rugăciune, în timp ce căutăm tărie în timp de criză, precum și puterea Duhului Sfânt pentru misiunea dinaintea noastră.

Vreau să vă încurajez să participați la această inițiativă foarte specială de rugăciune. În timp ce Sesiunea Conferinței Generale nu va mai avea loc în iunie 2020, așa cum fusese planificată inițial (acum va avea loc între 20-25 mai 2021, la Centrul de Convenții Indianapolis – vă rugăm să vizionați ANN sau să vizitați site-ul Adventist Review pentru actualizări privind Sesiunea  Conferinței Generale), vom continua să ne rugăm pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra vieții noastre, a bisericii și a conducătorilor noștri.

În plus, ne vom ruga și pentru toate persoanele infectate cu COVID-19 sau care au persoane dragi care suferă. Ne vom ruga pentru cei care se luptă în izolare, pentru înțelepciune pentru liderii guvernului nostru și pentru înaintarea misiunii bisericii noastre în aceste vremuri provocatoare. Rugăciuni  specifice vor fi publicate în fiecare zi .

În timp ce ne pregătim inimile pentru aceste 100 de Zile de rugăciune, începând cu 27 martie 2020, să ne amintim de făgăduința din Ieremia 29:13: ”Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” Domnul ne mai spune: ”Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” Psalm 50:15. Ce promisiune pentru astăzi!

Ne aflăm în plină criză mondială. Cum putem răspunde?

În cartea Profeți și Regi, vedem cum a răspuns Ilie la criza din zilele sale.

”Deoarece Ilie a fost un bărbat cu o mare credință, Dumnezeu l-a putut folosi în această criză din istoria lui Israel. În timp ce se ruga, mâna credinței sale a prins făgăduințele Cerului și a stăruit în rugăciune până când cererile sale au fost ascultate. El nu a așteptat o dovadă deplină că Dumnezeu l-a ascultat, ci a fost gata să se avânte riscând totul la cel mai slab semn al bunăvoinței divine. Și totuși, ceea ce el a fost în stare să facă prin puterea lui Dumnezeu, toți pot să facă în domeniul lor de activitate în slujba lui Dumnezeu… O credință ca aceasta este necesară în lume astăzi — credința care se prinde de făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu și nu se lasă până când Cerul nu răspunde” (Profeți și Regi, pag. 156-157).

Dumnezeu caută pe Ilie al zilelor noastre – bărbați și femei care se vor ruga cu credință și Îl vor crede pe Cuvânt! Să fim acea persoană care nu va înceta să se roage până ce, cerul va auzi.

La ce să vă așteptați în timpul celor 100 de Zile de Rugăciune:

În fiecare vineri (începând cu 27 martie, pentru 15 săptămâni în total), va exista un devoțional sau o mărturie care vă va da speranță și curaj, în timp ce căutăm înțelepciunea lui Dumnezeu în acest timp de mare nevoie.

Pentru limba română vor fi publicate subiecte de rugăciune pe site-ul https://www.redesteptaresireforma.ro/100dezile/

Cărți și resurse suplimentare pentru a vă ajuta să aprofundați umblarea voastră cu Dumnezeu, precum și idei de implicare în aceste vremuri provocatoare, vor fi recomandate și împărtășite în fiecare săptămână.

Este timpul să ne rugăm!

Deși este posibil să nu ne putem ruga personal cu familia bisericii noastre, există totuși multe modalități prin care ne putem uni împreună electronic prin telefon, conferință video sau alte surse de socializare. Chiar și atunci când nu suntem întotdeauna împreună, suntem încă uniți în Duh, iar rugăciunea poate merge în locuri în care noi nu putem merge. Așa că haideți să ne unim împreună în genunchi în timp ce căutăm mila lui Dumnezeu în acest timp de nevoie urgentă.

În fericita noastră nădejde!”

Ted N.C. Wilson și conducerea Departamentului Rugăciune din cadrul Conferinței Generale

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.