Ziua 5 – Cerul aşteaptă

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13)

„Coborârea Duhului Sfânt asupra bisericii este așteptată ca fiind un eveniment viitor, dar este privilegiul bisericii să o primească acum. Căutați-o, rugați-vă pentru ea și credeți. Noi trebuie să avem revărsarea Duhului, iar cerul așteaptă să ne-o ofere.” (The Review and Herald, 19 martie, 1895)

Întrebări de meditat

Ni s-a spus că dacă cerem Duhul Sfânt ne va fi dat. Ni s-a spus, de asemenea că Cerul așteaptă să ne dea acest dar, în mod colectiv, ca biserică. Atunci, ce așteaptă Cerul? Te așteaptă pe tine și pe mine? Este posibil să nu recunoaștem cu adevărat marea noastră nevoie spirituală? Este posibil să ne mulțumim doar cu puțin din Duhul Sfât, când Dumnezeu tânjește să ne dăruiască o revărsare completă?

Motive de rugăciune – Marți, 31 martie, 2020

  1. Rugați-vă pentru cei care au fost diagnosticați recent cu COVID-19. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru metodele de tratament pe care să le urmeze.
  2. Rugați-vă ca membrii bisericii adventiste să fie în primul rând în trăirea practicilor de viață sănătoase și a modalităților naturale de a stimula sistemul imunitar, cum ar fi consumul multor fructe și legume, făcând dușuri alternative calde și reci și deschizând ferestrele pentru a respira aer curat.
  3. Rugați-vă ca noi, ca biserică să știm cum să folosim în mod eficient și să împărtășim mesajul de sănătate, „brațul drept al Evangheliei”, folosind metode de educație sanitară online, videoclipuri și alte căi creative de acțiune.
  4. Rugați-vă ca în loc să folosim acest timp prelungit acasă pentru a ne distra folosind divertismentul secular, să folosi acest timp pentru a studia Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a ne ruga, a citi cărți și a urmări videoclipuri care ne vor crește credința.
  5. Rugați-vă ca bisericile din întreaga lume să dezvolte planuri pentru a ține membrii bisericii în contact în aceste timpuri de izolare.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Resurse adiţionale:

Lucrarea Duhului Sfânt
“Cereți de la Domnul ploaie, ploaie de primăvară! Domnul scoate fulgerele și vă trimite o ploaie îmbelșugată, pentru toată verdeața de pe câmp”. (Zaharia 10, 1.)
Există în lucrarea Duhului Sfânt două aspecte foarte lămurite. Cel dintâi este reprezentat prin ploaia timpurie.


Ea s-a revărsat peste prima biserică din abundență la Rusalii. Aceasta a fost instaurarea Duhului Sfânt care și-a continuat lucrarea sa prin diferite manifestări și diferite grade de intensitate în decursul veacurilor. Această lucrare blândă și tainică asupra inimilor se continuă și astăzi în lume și în biserică. Duhul convinge de păcat, descoperă pe Hristos Mântuitorul, lucrează pocăința, conduce în adevăr, învață și conduce Biserica. Această influență zilnică este fundamentală. Noi de multe ori nu ne dăm seama de ea. Câteodată suntem prea orbiți și nepăsători pentru a-L recunoaște, prea leneși sau prea indiferenți pentru a-L căuta, prea lipiți de păcat sau adoratori ai eului personal pentru a ne supune Lui. Noi întristăm Duhul Sfânt, iar urmarea este viață ticăloasă, pipernicită, schimonosită, șubredă, nemernică, searbădă, câteodată chiar primejdioasă, pentru care de multe ori trebuie să ne batem pieptul.


Duhul este acela care așteaptă, care suspină, care mijlocește, care pledează pentru a învinge învârtoșarea inimilor necredincioase, răzvrătite, mândre și egoiste.


O, dacă am ști noi să ne umilim înaintea lui Dumnezeu, să deschidem cu adevărat inimile noastre, să ne rugăm mai mult și să medităm mai mult la Cuvântul și la Mărturiile Duhului Său, cât de cu totul alta ar fi experiența noastră și viața noastră!


Cereți de la Domnul ploaie! Cu fiecare zi care se scurge în veșnicie ne apropiem tot mai mult de sfârșitul timpului de har. Să ne rugăm, ca niciodată mai înainte, ca Duhul Sfânt să pună cu totul stăpânire pe noi și ca influența Sa sfințitoare să cuprindă pe toți lucrătorii noștri. Astfel, aceia pentru care ei se jertfesc, vor vedea că ei au umblat cu Isus și că au învățat de la El.


“Noi avem nevoie de o nouă viziune spirituală care ne va îngădui să dăm pe față mai bine planurile vrăjmașului și ca niște santinele credincioase să anunțăm primejdia. Noi avem nevoie de putere de sus pentru a pătrunde mai bine doctrinele adânci ale creștinismului și lărgimea cea mare a principiilor lor”. (E. G. White — Slujitorii Evangheliei, pag. 288-289)


Este timpul să căutăm ungerea Duhului Sfânt, să învățam a-L cunoaște. Primul său efect este de a descoperi păcatele în viața noastră și greșelile din caracterul nostru, în sfârșit, el trebuie ascultat, adică să murim față de lume, față de păcat și față de noi înșine. Al doilea efect va fi acela de a ne învăța să veghem, să fugim de rău, să ne supunem inimile, a cere cu o credință vie puterea și biruința care sunt în Hristos.


“Noi nu putem folosi Duhul Sfânt; Duhul Sfânt vrea să ne folosească pe noi…. Prin mijlocirea Duhului, Dumnezeu lucrează în poporul Său, și dă, ‘după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea’. (Filipeni 2, 13.9.) Dar mulți nu vor să se lase conduși. Ei preferă să se conducă singuri. Acesta este motivul pentru care nu pot primi ei darul ceresc. Numai acelora care așteaptă cu umilință totul de la Dumnezeu, care așteaptă conducerea și harul Său, le este dat Duhul Sfânt. Această binecuvântare făgăduită se primește prin credință și va aduce cu ea tot felul de binecuvântări”. (E. G. White — Slujitorii Evangheliei, pag. 285)


“Astfel lucrarea crescândă a sfințirii se va continua în inimile noastre și noi vom fi pregătiți pentru sigiliul lui Dumnezeu și pentru o nouă zi a Rusaliilor. Numai prin mărturisirea și părăsirea păcatului, prin rugăciune arzătoare și prin consacrarea față de Dumnezeu a ființei lor s-au pregătit primii ucenici pentru revărsarea Duhului Sfânt în ziua de Rusalii. Aceeași lucrare, dar într-o măsură mult mai mare, trebuie să se aducă acum la îndeplinire….” — The Review and Herald, 2 martie, 1897. (E. G. White – Biserica rămăşiţei şi viitorul bisericii advente, pag. 100-102)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.