Ioan 14:27

Spread the love

Astăzi m-am oprit asupra unei mari oferte făcute de Mântuitorul:

„Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” (Ioan 14:27)

Ce vor cel mai mult naţiunile lumii? PACEA! Şi pentru a o dobândi… se tot înarmează. Oare nu există şi altă cale pentru a dobândi pacea?

Atunci când cineva se enervează, ţipă şi strigă într-una: „Lasă-mă în pace!” Ca şi cum pacea lui ar depinde de celălalt 100%.

Pacea vine din exterior, de la alţii, sau din interior? De unde vine pacea şi care este sursa ei?

„Pacea statornică, adevărata odihnă a spiritului, nu are decât un singur Izvor. Despre acest lucru vorbea Hristos când a spus: “Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11, 28.) “Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” (Ioan 14, 27.) Această pace nu este ceva pe care El îl dă separat de Sine Însuși. Ea se află în Hristos, iar noi o putem primi numai primindu-L pe El.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 247)

„Cu puțin înainte de răstignirea Sa, Hristos a lăsat ucenicilor Săi un testament de pace. ‘Vă las pacea’, a zis El, ‘vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte’. (Ioan 14, 27.) Pacea aceasta nu este pacea care vine printr-o conformare față de cele lumești. Hristos nu a cumpărat niciodată pacea, făcând compromis cu păcatul. Pacea pe care Hristos a lăsat-o ucenicilor Săi este mai mult lăuntrică decât exterioară și avea să rămână totdeauna cu martorii Săi în decursul luptelor și al împotrivirii.” (E. G. White – Faptele apostolilor, pag. 84)

Poţi fi calm când alţii dau în clocot? Poţi să stai liniştit când alţii sunt agitaţi? Poţi avea pace când alţii se războiesc? Da! Dacă pacea vine de la Dumnezeu, ea este imperturbabilă. Dacă pacea porneşte din interior, nu poate fi agitată de ceea ce se întâmplă în exterior.

Dumnezeu să ne dea puterea de a rezista tuturor stimulilor agitatori. Să ne ofere adevărata linişte pentru ca să rămânem asemenea Domnului Hristos în momentele cele mai stresante. El să ne dea pacea Lui! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.