Matei 5:15

Spread the love

Iată încă una dintre afirmațiile simple, dar nu simpliste, ale Domnului Isus Hristos:

„Și oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.” (Matei 5:15)

Lumina – cât de „banală” este atunci când o avem de la soare! Este absolut normal, firesc să fie lumină ziua. Dar cât de necesară devine când se face noapte sau când ne lipseşte, la nevoie?!

„În lumina strălucitoare a dimineții, orașele și satele de pe colinele din împrejurimi se vedeau clar, făcând ca scena să fie și mai atrăgătoare. Arătând spre ele, Isus a zis: “O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă”. Apoi a adăugat: “Și oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic și luminează tuturor celor din casă.” O mare parte dintre cei care ascultau cuvintele lui Isus erau țărani și pescari, ale căror locuințe umile nu aveau decât o încăpere, în care o singură lumină, pusă în sfeșnic, lumina tuturor din casă. “Tot așa”, zicea Isus, “să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.”
Nici o altă lumină n-a luminat vreodată și nici nu va lumina asupra omului căzut în păcat, afară de aceea care izvorăște de la Hristos. Isus, Mântuitorul, este singura lumină care poate să împrăștie întunericul unei lumi care zace în păcat. Despre Domnul Isus stă scris: “În El era viața și viața era lumina oamenilor”. (Ioan 1, 4.) Numai dacă primeau din viața Sa, ucenicii Săi puteau să devină purtători de lumină. Viața lui Hristos în suflet, și iubirea Sa descoperită în caracter vor face din ei lumina lumii.”
(E. G. White – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 39)

Aţi plăti vreodată factura la curent doar pentru a pune toate becurile aprinse sub ceaun, sub pat sau sub un alt obiect opac? Sigur că nu!

Domnul Isus, Lumina lumii, nu S-a ascuns niciodată. El a fost lumină între cei din vremea Sa. El a venit de sus şi S-a întors tot sus, la Tatăl.

Aşa cum lumina devine mai eficientă când este aşezată în partea de sus a încăperii, tot aşa şi creştinismul – este eficient doar când se vede. Nu putem să spunem că purtăm creştinismul doar în noi, fără să se vadă. Când lumina adevărului va străluci şi în afara noastră, mulţi de lângă noi vor beneficia de ea şi vor putea fi iluminaţi şi salvaţi.

Doamne, fă-ne lumini autentice pentru cei din jurul nostru! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.