Cum poate dobândi înţelepciunea un tânăr?

Spread the love

Se și spune: bătrân și înțelept. Cei mai mulți asociază bătrânețea cu înțelepciunea. Dar există un fundament științific pentru această teorie?

Câțiva cercetători germani au realizat un studiu în care au arătat că bătrânii de fapt nu sunt mai înțelepți faţă de tineri. Dimpotrivă, după 75 de ani, persoanele pierd din maturitate, din discernământ, din capacitatea de a analiza şi de a sinteza – informează howstuffworks.com.
Mai mult, ei au arătat că odată cu vârsta şi funcțiile cognitive comportă schimbări considerabile, iar rezultatele lor transformă vechea zicală „bătrân şi înțelept” într-un simplu mit.

Noi știm că Dumnezeu ne vrea înțelepți. Aș că merită să ne punem întrebarea: putem dobândi înțelepciunea încă din tinerețe?

Cum poate un tânăr dobândi înţelepciunea? (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei din Bacău.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.