Este bârfa un păcat? (1)

Spread the love

„Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid-ul” a spus Papa la slujba, de duminică, 6 septembrie. Știm cu toții asta pentru că fie am trăit-o pe propria piele, fie am citit despre bârfă și efectele ei în Biblie.

Prov 10:18 –  Cine ascunde ura, are buze mincinoase, şi cine răspândeşte bârfelile este un nebun.

 Dar mai mult decât implicațiile personale a le bârfei, Bârfa este o problemă de stringenta actualitate în biserica din zilele noastre. Bârfa a existat în vechime printre oameni și continuă să existe și acum. Este ca o epidemie care face rău bisericilor și creștinilor, fie mai noi sau mai vechi în credință. Bârfa face parte din mijlocele de amăgire folosite de cel rău pentru a dărâma sau a distruge o biserică, un cerc de prieteni sau o simplă prietenie.

Oricine poate fi prins cu usurință într-o astfel cursa dacă nu este atent. Bârfa se prezintă în unele cazuri ca o înclinație a unor persoane în a face rău și care se ocupă cu așa ceva în mod special. Unii fac acest lucru conștient, alții  fără să iși dea seama. Bârfa nu face bine nimănui și pe cei care se ocupă cu ea Biblia îi numește nebuni. Știu că nu ne plac vorbele dure, dar uneori e nevoie să privim adevărul direct în față pentru a putea îndrepta răul până nu devine cancer. Pentru că ce este bârfa decât un cancer al cuvintelor, cu efecte sociale dezastruoase, chiar letale.

Este bârfa un păcat? (1) (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei din Bacău.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.