Tinerii din Biblie (II)

Spread the love

Alegerile din tinerețe au efecte pe termen lung. Ceea ce hotărâm la vârste mai fragede ne poate pecetlui viaţa. Orice schimbare care trebuie făcută mai târziu poate fi dificilă sau chiar imposibil de făcut.

Cu peste 2000 de ani în urmă, în perioada cuprinsă între creațiune și înființarea bisericii primare, credincioșii au demonstrat atașamentul de Dumnezeu. Chiar din fragedă copilărie (Samuel), în adolescență și tinerețe (Iosif, Isus, tinerii din Babilon, etc.) cei care au fost atașați de Dumnezeu au rezistat ispitelor și au rămas fideli principiilor chiar dacă ar fi trebuit să sufere.

Cu toţii avem de făcut alegeri. Vrem, nu vrem, după ce alegem, vom simţi şi efectele deciziilor noastre.

Să vedem câteva decizii ale unor tineri din Biblie. Să luăm lecţii din viaţa lor şi să privim la efectele alegerilor lor.

Tinerii din Biblie (a doua parte) (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.