Exerciţiu de autocunoaştere

Spread the love

Pentru o bună sănătate emoțională, este important ca la final de zi, să trecem în revistă lucrurile bune și lucrurile mai puțin bune care s-au întâmplat peste zi. Dacă am reuși să le și notăm, ar fi minunat.

Astfel am putea observa progresul pe care l-am făcut în ceea ce ne-am propus și, în acelaşi timp, putem vedea unde am rămas în urmă sau ce nu am realizat.

Realitatea, însă, ne împiedică să facem acest exercițiu zilnic, din diverse motive, dacă nu avem o rigurozitate în acest sens și dacă nu reușim să ni-l propunem ca fiind un lucru la fel de banal precum spălatul pe dinți seara, înainte de culcare.

Specialiștii ne încurajează să ne facem un ritual în a trăi conștient fiecare clipă, și, totodată, în a ne ține un jurnal al realizărilor personale pe care le avem zilnic.  

Dacă nu reușim să notăm în jurnal, măcar un exercițiu de autocunoaștere din când în când. Iată unul pentru  sfărșit, respectiv început de an. Întrebările le regăsiți şi pe www.pagina de psihologie.ro

Exerciţiu de autocunoaştere (ascultă emisiunea aici)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”!

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.