Amos 4:13

Spread the love

„Căci iată că El a întocmit munții, a făcut vântul și spune omului până și gândurile lui. El preface zorile în întuneric și umblă pe înălțimile pământului: Domnul Dumnezeul oștirilor este numele Lui.” (Amos 4:13)

Pentru mulţi oameni munţii sunt o sursă de siguranţă, de protecţie şi de încredere. Pentru poporul advent, în mod tradiţional, munţii vor fi cei care vor oferi adăpost în vremurile cele mai grele de la finalul istoriei acestui pământ.

Citind cu atenţie versetul de mai sus, eu trag două concluzii:

  • Dumnezeu este mai mare şi mai tare decât munţii – „El i-a întocmit.” Todeauna cel care proiectează şi construieşte este mai „deştept” decât ceea ce face sau construieşte.
  • Dumnezeu nu a făcut şi apoi s-a oprit – „El umblă pe înălţimile pământului”. Asta înseamnă că permanent supraveghează totul cu foarte mare atenţie.

Valdenzii au fost protejaţi de Dumnezeul care a făcut munţii. Iată ce spune inspiraţia:

„Munții care înconjurau văile lor joase erau o mărturie continuă despre puterea creatoare a lui Dumnezeu și despre o asigurare a grijii Sale ocrotitoare care nu se schimbă. Acei peregrini învățau să iubească simbolurile tăcute ale prezenței lui Iehova. Ei nu-și îngăduiau nici o nemulțumire pentru greutățile sorții lor; niciodată nu erau singuri în mijlocul singurătății munților. Ei Îi mulțumeau lui Dumnezeu care le rânduia un azil față de ura și cruzimea oamenilor. Se bucurau de libertatea pe care o aveau de a se închina înaintea Lui. Adesea, când erau urmăriți de vrăjmași, tăria munților se dovedea a fi o apărare sigură. De pe stâncile cele înalte ei cântau laude lui Dumnezeu, iar armatele Romei n-au putut aduce la tăcere cântările lor de mulțumire.” (E. G. White – Tragedia Veacurilor, pag. 66)

Ce îţi oferă siguranţă: munţii sau Dumnezeul munţilor? Ce te poate linişti: relieful sau Creatorul reliefului? Pe ce te bazezi: pe înălţimi sau pe Cel care umblă deasupra lor? În ce îţi pui încrederea: în rocă, în piatră sau în Stânca veacurilor?

Vremurile care vor veni vor demonstra în ce ne încredem. Să ne ajute Dumnezeu să ne încredem în El pentru că „El a întocmit munţii!” Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.