Ziua 46 – Iubirea lui Isus

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

„Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea.” (Ioan 15:9)

„Dacă voi fi mântuită în Împărăția lui Dumnezeu, voi descoperi mereu noi adâncimi în planul de mântuire. Toți sfinții răscumpărați vor vedea și vor aprecia, ca niciodată mai înainte, iubirea Tatălui și a Fiului, iar cântarea de laudă va izbucni de pe buze nemuritoare. El ne-a iubit, El și-a dat viața pentru noi. Cu trupuri proslăvite, cu capacități îmbogățite, cu inimi curățite și cu buze neîntinate, vom cânta bogățiile iubirii mântuitoare.” – Letter 27, 1890

Întrebări de meditat:

Dumnezeu este iubire. El este Creatorul iubirii. Nu poate exista o iubire mai pură decât iubirea Dumnezeirii. Dacă Isus ne iubește la fel de mult pe cât Tatăl Îl iubește pe Isus, ce ar putea fi mai atractiv decât să fim în deplină armonie cu El? Dragostea lui Isus este mai  presus de orice comparație!

Există în prezent lucruri în viața ta pe care le iubești mai mult decât pe Isus? Există ceva care a captivat afecțiunile inimii tale?

Cere lui Isus să te impresioneze cu dragostea desăvârșită cu care ești iubit de El. De ce să nu alegi astăzi să accepți această dragoste în inima ta și să o transformi în motivația supremă pentru umblarea ta în credință?

Motive de rugăciune – Luni, 11 mai 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  • Unele țări și unele state din SUA au început să redeschidă afacerile (cu restricții).
  • Cazurile Covid-19 și cele de deces au fost ceva mai mici decât cele anticipate.

CERERI:

  • Rugați-vă pentru diverse proiecte de construcții, biserici și școli din întreaga lume. Rugați-vă pentru dăruirea continuă plină de sacrificiu și credincioșie în zecimi și daruri.
  • Rugați-vă pentru insulele Saint Vincent și Grenadine care se confruntă cu una dintre cele mai grave secete pe lângă pandemie. Rugați-vă pentru ploaie și binecuvântările lui Dumnezeu asupra misiunii în bisericile locale.
  • Rugați-vă pentru membrii care sunt afectați de frică în timpul acestei crize.
  • Rugați-vă pentru discernământ în înțelegerea diferenței dintre respectarea măsurilor sanitare promovate de guvern și obligativitatea închinării false.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Isus ne învață să-L numim pe Tatăl Său, Tatăl nostru. Lui nu-I este rușine să ne numească frați. (Evrei 2, 11.) Atât de voioasă, atât de dornică este inima Mântuitorului să ne spună bun venit, ca membri ai familiei lui Dumnezeu, încât, din primele cuvinte pe care trebuie să le folosim când ne apropiem de Domnul, El pune asigurarea rudeniei noastre divine: “Tatăl nostru”.

Aici se dezvăluie minunatul adevăr, plin de încurajare și mângâiere, că Dumnezeu ne iubește ca pe Fiul Său. Aceasta și spunea Domnul Isus în ultima Sa rugăciune pentru ucenicii Săi: “Tu i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.” (Ioan 17, 23.)” (E. G. White – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 104)

„Oricât de mult și-ar iubi un păstor oile, el își iubește mai mult fiii și fiicele. Isus nu este numai Păstorul nostru. El ne este și “Părinte veșnic”. Și El zice: “Eu Îmi cunosc oile Mele, și ele Mă cunosc pe Mine, așa cum Mă cunoaște pe Mine Tatăl, și cum cunosc Eu pe Tatăl.” (Ioan 10, 14.15.) Ce sublimă declarație! Singurul Fiu, Acela care este la sânul Tatălui, Acela despre care Dumnezeu a declarat că este “Omul care Îmi este tovarăș!” (Zaharia 13, 7), această legătură care există între El și veșnicul Dumnezeu este luată ca model, pentru a arăta relația dintre Hristos și copiii Săi de pe pământ!”

Isus ne iubește pentru că noi suntem darul Tatălui Său și răsplătirea lucrării Sale. El ne iubește ca pe copiii Săi. Cititorule, El te iubește. Cerul însuși nu poate da nimic mai mult, nimic mai bun. De aceea, ai încredere!” (E. G. White – Hristos Lumina Lumii, pag. 483)

„Domnul Hristos iubește lumea cu o dragoste infinită. El și-a dat viața prețioasă. El a fost Singurul Născut din Tatăl. El a înviat din morți și se află la dreapta lui Dumnezeu, mijlocind pentru noi. Același Isus, cu natura Sa umană proslăvită, este Mântuitorul nostru și nu a încetat să ne iubească. El ne-a poruncit să ne iubim unii pe alții, așa cum ne-a iubit El. Prin urmare, vom cultiva noi această iubire? Vom fi noi asemenea lui Isus?” (E. G. White – Mărturii pentru pastori şi slujitorii Evangheliei, pag. 157)

„Nu există nici o tărie spirituală, dacă vom continua să ne gândim la slăbiciunile și căderile noastre și să deplângem puterea lui Satana. Acest mare adevăr trebuie să fie fixat ca un principiu viu în mintea și inima noastră — eficiența darului făcut pentru noi. “El poate și va mântui în mod desăvârșit pe toți cei care vin la El”, supunându-se condițiilor arătate în Cuvântul Său. Lucrarea noastră este aceea de a ne așeza voința noastră de partea voinței lui Dumnezeu. Apoi, prin sângele ispășirii, putem deveni părtași naturii divine; prin Hristos noi suntem copii ai lui Dumnezeu și avem asigurarea că Dumnezeu ne iubește așa cum L-a iubit pe Fiul Său. Noi suntem una cu Isus. Mergem acolo unde și pe calea pe care Domnul ne conduce; El are puterea de a risipi umbrele pe care Satana le aruncă deasupra cărării noastre; și în locul întunericului și al descurajării, soarele slavei Sale strălucește în inimile noastre.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 5, pag. 741)

„Numele lui Isus este puntea de legătură, în rugăciune, între omenire și Dumnezeu — Cererile noastre se înalță la Tatăl, în Numele lui Hristos. El mijlocește în favoarea noastră, iar Tatăl descoperă comorile harului Său, pentru ca noi să ni le însușim, să ne bucurăm de ele și să le împărtășim altora. “Cereți în Numele Meu”, zice Hristos. “Nu vă spun că Eu voi ruga pe Tatăl pentru voi; căci Tatăl însuși vă iubește. Folosiți-vă de Numele Meu. Aceasta va da izbândă rugăciunilor voastre și Tatăl vă va da bogățiile harului Său. De aceea, cereți și veți căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.” (E. G. White – Rugăciunea, pag. 217)

„Deși trebuie să întipărim adesea în mintea oamenilor faptul că viața creștină este o viață de luptă, că trebuie să veghem, să ne rugăm și să trudim, că a slăbi vigilența spirituală pentru o clipă este un pericol pentru suflet, totuși subiectul nostru principal trebuie să fie mântuirea desăvârșită pe care ne-o oferă Domnul Isus, Acela care ne iubește și S-a dat pe Sine ca să nu pierim, ci să avem viața veșnică.” (E. G. White – Solii alese, vol 1, pag. 217)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.