Psalmii 16:1

Spread the love

Gândurile de astăzi au la bază o rugăminte rostită de regele David:

„Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred.” (Psalmii 16:1)

Psalmistul vorbeşte despre încrederea sa în Atotputernicul Dumnezeu. Episoadele cele mai grele din viata lui au fost depăşite doar pe baza acestei încrederi de neclintit. Aduceţi-vă aminte de lupta cu uriaşul Goliat!

În timp ce Dumnezeu ne oferă tot mai multe motive pentru încredere, Satan vrea să o distrugă şi, ca rezultat, să urmeze neascultarea noastră faţă de Creator.

„Fiecare ființă omenească este obiectul interesului iubitor al Celui care și-a dat viața pentru a-i putea aduce pe oameni înapoi la Dumnezeu. Sufletele vinovate și lipsite de ajutor, gata să fie distruse de șireteniile și capcanele lui Satana, sunt îngrijite așa cum un păstor îngrijește de oile turmei sale.” (E. G. White – Divina vindecare, pag. 162)

„Dumnezeu este Cel ce poartă de grijă mașinăriei omenești. Noi trebuie să colaborăm cu El în îngrijirea corpurilor noastre. Dragostea față de Dumnezeu este esențială pentru viață și sănătate…. Pentru a ne bucura de o sănătate desăvârșită, inimile noastre trebuie să fie umplute cu dragoste, speranță și bucurie.” (E. G. White – Lucrarea misionară medicală, pag. 291)

Dumnezeu Îşi păzeşte copiii cu mare grijă. Lucrul acesta nu înseamnă nicidecum faptul că am putea face orice. Suntem pe deplin responsabili pentru deciziile pe care le luăm.

Dumnezeu să ne ajute să-L credem pe Cuvânt! Să ne bizuim pe făgăduinţele Sale şi să făcem tot ceea ce ţine de noi pentru a beneficia de protecţia Tatălui ceresc! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.