Luca 24:29

Spread the love

Versetul ales pentru astăzi conţine o rugăminte exprimată de doi ucenici:

„Dar ei au stăruit de El și au zis: „Rămâi cu noi, căci este spre seară, și ziua aproape a trecut.” Și a intrat să rămână cu ei.” (Luca 24:29)

Era în ziua învierii lui Isus. Doi ucenici mergeau de la capitală spre localitatea lor, Emaus. Când s-a făcut seară, cei doi ucenici L-au invitat pe „străinul” de lângă ei să le intre în casă. Dintr-un simplu gest de ospitalitate, totul a devenit o mare binecuvântare.

„Pe când călătoreau, soarele asfințise și, înainte ca drumeții să ajungă la locul lor de odihnă, lucrătorii de pe câmp lăsaseră lucrul. Când ucenicii erau gata să intre în casa lor, se părea că Străinul vrea să-și urmeze drumul. Dar ucenicii se simțeau atrași către El. Sufletul lor flămânzea să audă ceva mai mult de la El. “Rămâi cu noi”, au zis ei. Părea că El nu vrea să primească invitația, dar ei au stăruit, zicând: “Este spre seară, și ziua aproape a trecut”. Isus S-a lăsat înduplecat și a “intrat să rămână la ei”.
Dacă nu ar fi stăruit cu invitația, ucenicii n-ar fi știut că Cel care îi însoțea era Domnul, care înviase. Hristos nu Își impune niciodată prezența. El Se interesează de aceia care au nevoie de El. Bucuros va intra în casa cea mai umilă și va umple de voie bună și inima celui mai umil. Dar, dacă oamenii sunt prea nepăsători ca să se gândească la Oaspetele dumnezeiesc sau să-L roage să rămână cu ei, El trece mai departe. În felul acesta, mulți au de suferit pagube mari. Ei nu-L cunosc pe Hristos mai mult decât au făcut-o ucenicii, pe când mergea cu ei pe cale.”
(E. G. White – Hristos Lumna Lumii, pag. 804)

Orele trec şi se termină ziua. Zilele trec şi se termină săptămâna. Săptămânile trec şi se termină luna. Lunile trec şi termină anii. Anii trec şi se termină… Toate se termină!

Săptămâna se apropie de încheiere! Astăzi, spre seară, vom deschide Sabatul, ultima zi a săptămânii. Va veni momentul să vorbim cu Isus.

Istoria acestui pământ este „spre seară”! Este cel mai potrivit moment să-L chemăm pe Isus să vină noi! Seara nu este plăcută fără El.

Doamne,rămâi cu noi, căci este spre seară”! Rămâi în casa şi în inima noastră! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.