Ziua 82 – Cumpătare

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.” – Galateni 5:16

„Dacă puterea apetitului satisfăcut apăsa cu atâta putere asupra neamului omenesc încât, pentru a-i frânge strânsoarea, Fiul divin al lui Dumnezeu, în locul omului, a fost nevoit să rabde un post de aproape șase săptămâni, ce lucrare stă înaintea creștinului! Cu toate acestea, oricât de mare ar fi lupta, el poate birui. Cu ajutorul acelei puteri divine care a învins cele mai arzătoare ispite pe care le-a putut inventa Satana, și el poate avea un succes total în războiul pe care-l duce împotriva răului și, la sfârșit, va putea să poarte cununa celui biruitor în Împărăția lui Dumnezeu.” (E. G. White – Dietă și hrană, pag. 167)

Întrebări de meditat:

Păcatul ne-a perturbat și ne perturbă viața pe toate planurile. Păcatul aduce dezechilibru în viețile noastre și determină ființele umane să ajungă la extreme. În domeniul dietei și stilului de viață, rezultă diverse probleme de sănătate care au efecte negative nu numai asupra noastră, dar și asupra altora.

Doar în legătură zilnică cu Duhul Sfânt putem găsi puterea și capacitatea de a deveni cumpătați în toate lucrurile.

Vei alege astăzi să-i ceri lui Dumnezeu să te facă în stare să fii cumpătat în alimentație, în folosirea timpului, în consumul mass-media și în stilul tău de viață? Te vei prinde de harul Său și vei avea încredere în capacitatea Lui de a-ți oferi biruința pe măsură ce te bazezi doar pe El?

Motive de rugăciune – Marţi, 16 iunie 2020

MOTIVE DE LAUDĂ:

  •  Jay W .: „M-am rugat în mod special ca Dumnezeu să deschidă ocazii de conectare cu vecinii mei în această perioadă de pandemie, deoarece nu prea îi cunosc. Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune și am putut să stabilesc o relație cu ei. Știu că El are un plan pentru mântuirea lor! ”
  • La începutul lunii aprilie, Radio Mondial Adventist, în colaborare cu Uniunea Moldova, a organizat întâlniri evanghelistice pe Facebook, YouTube și Zoom. Douăzeci și opt de pastori locali din Moldova au început să difuzeze pe aceste canale mass-media. Drept urmare, avem acum peste 25.500 de nume de persoane cu care ținem legătura și peste 40 de persoane s-au înscris la orele de pregătire pentru botez!

CERERI:

  • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să se dezvolte în voi cumpătare în toate lucrurile, mai ales atunci când vine vorba de apetit, consum de  mass-media și somn.
  • Rugați-vă pentru biserica din nordul Ugandei. Mesajul adventist este transmis prin radio, ceea ce este privit de către alte denominațiuni ca un atac. Rugați-vă ca inimile să se topească și mulți să afle adevărul!
  • Rugați-vă pentru slujirea oamenilor străzii din St. Louis, SUA. Rugați-vă ca toți cei implicați în această lucrare să fie o oglindire plină de Duhul lui Isus în timp ce slujesc persoanelor fără adăpost.
  • Rugați-vă pentru un sfârșit al pandemiei COVID-19.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Puteţi adăuga motivele dumneavoastră de rugăciune pe grupul: „Buzunarul cu Rugăciuni”

Materiale pentru studiu suplimentar:

„Dumnezeu vă oferă cu o mână credinţă – prindeţi-vă de braţul Lui cel puternic – iar cu cealaltă mână vă oferă iubire – întindeţi-vă mâna spre sufletele care pier. Hristos este calea, adevărul şi viaţa. Urmaţi-L pe El. Nu umblaţi după firea pământească, ci după Duhul. Umblaţi aşa cum a umblat El. Voia lui Dumnezeu este chiar sfinţirea voastră. Lucrarea pe care o aveţi de îndeplinit este să faceţi voia Aceluia care vă susţine viaţa spre slava Lui. Dacă munciţi pentru voi înşivă, aceasta nu vă foloseşte la nimic. A munci pentru binele altora, a vă purta de grijă vouă înşivă mai puţin şi a consacra mai serios totul lui Dumnezeu va fi bine primit de El, iar prin bogăţia harului Său vă va fi răsplătit.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 170)

„Din momentul în care lumina reformei sanitare a răsărit asupra noastră, de atunci şi până acum, au venit în fiecare zi întrebările: „Practic eu o cumpătare adevărată în toate lucrurile?” „Este alimentaţia mea de aşa natură, încât să mă aducă în situaţia în care pot face binele în cea mai mare măsură?” Dacă nu putem răspunde afirmativ acestor întrebări, stăm condamnaţi înaintea lui Dumnezeu, căci El ne va considera răspunzători pentru lumina care a strălucit pe cărarea noastră. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, dar, de îndată ce lumina străluceşte asupră-ne, El ne cere să ne schimbăm obiceiurile care ne distrug sănătatea şi să ne punem într-un raport corect cu legile fizice.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 20)

„Aici este o lecţie pentru toţi, dar mai ales pentru cei tineri. O conformare strictă la cerinţele lui Dumnezeu este binefăcătoare pentru sănătatea trupului şi a minţii. Pentru a atinge cele mai înalte standarde de realizări morale şi intelectuale, este necesar să căutăm înţelepciune şi tărie de la Dumnezeu şi să păzim o cumpătare strictă în toate obiceiurile vieţii. În experienţa lui Daniel şi a tovarăşilor lui avem un exemplu al triumfului principiului asupra ispitei de a ne îngădui apetitul. Ne arată că, prin principiu religios, tinerii pot birui asupra poftele carnale şi pot rămâne credincioşi cerinţelor lui Dumnezeu, chiar dacă i-ar costa un mare sacrificiu.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 32)

„Abuzurile asupra stomacului prin satisfacerea apetitului sunt izvorul prolific al celor mai multe încercări din biserică. Cei care mănâncă şi lucrează necumpătat şi iraţional vorbesc şi acţionează iraţional. Un om necumpătat nu poate fi un om răbdător. Nu este neapărat nevoie să consumi băuturi alcoolice pentru a fi necumpătat. Păcatul de a mânca fără cumpătare, de a mânca prea des, prea mult şi încă alimente bogate, vătămătoare, distruge acţiunea sănătoasă a organelor digestive, afectează creierul şi perverteşte judecata, împiedicând o gândire şi o acţiune raţională, calmă, sănătoasă. Şi aceasta este o sursă rodnică de încercări în biserică. De aceea, pentru ca poporul Său să se afle într-o stare în care pot fi aprobaţi de El, în care pot să-I dea slavă în trupurile şi duhurile lor, care sunt de fapt ale Sale, trebuie să-şi tăgăduiască poftele cu interes şi abnegaţie şi să practice cumpătarea în toate lucrurile. Atunci pot ei să înţeleagă adevărul în frumuseţea şi limpezimea sa, să-l aplice în vieţile lor şi, printr-o umblare prudentă, înţeleaptă, cinstită, să nu dea vrăjmaşilor credinţei noastre nici o ocazie de a aduce ruşine cauzei adevărului.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 50)

„Adam şi Eva au căzut din cauza unui apetit nestăpânit. Hristos a venit şi a rezistat înaintea celei mai grozave ispite a lui Satana şi pentru neamul omenesc a biruit pofta, arătând că omul poate birui. Tot aşa cum Adam a căzut din pricina poftei şi a pierdut Edenul cel binecuvântat, copiii lui Adam pot birui apetitul prin Hristos şi recâştiga Edenul prin cumpătare în toate lucrurile.” (E. G. White – Dietă şi hrană, pag. 70)

„Adevărata cumpătare ne învaţă să ne dispensăm cu totul de orice este dăunător şi să folosim în mod raţional ceea ce este sănătos. Există câţiva care realizează aşa cum ar trebui cât de mult au de a face obiceiurile dietei lor cu sănătatea, cu caracterul, cu rodnicia lor în această lume şi cu destinul lor veşnic. Apetitul ar trebui să fie întotdeauna subordonat puterilor intelectuale. Trupul să fie slujitorul minţii şi nu invers. (Te. p. 138)
Aceia care mănâncă şi muncesc necumpătat şi neraţional vorbesc şi acţionează în acelaşi mod. Nu este necesar să bei băuturi alcoolice pentru a fi necumpătat. Păcatul lipsei de temperanţă în mâncare – mâncatul prea des, prea mult, alimentele bogate şi nesănătoase – distruge activitatea sănătoasă a organelor digestive, afectează creierul şi perverteşte judecata împiedicând gândirea şi acţionarea calmă, raţională şi sănătoasă. (CTBH. p. 155)” (E. G. White – Îndrumarea copilului, pag. 398)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.