1 Tesaloniceni 5:12-13

Spread the love

„Vă rugăm, fraților, să priviți bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul și care vă sfătuiesc. Să-i prețuiți foarte mult, în dragoste, din pricina lucrării lor. Trăiți în pace între voi.” (1 Tesaloniceni 5:12-13)

„Credincioșii tesaloniceni erau foarte mult tulburați de oameni care veneau printre ei cu idei și învățături fanatice. Unii trăiesc “în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se țin de nimicuri”. Biserica fusese organizată cum trebuie și slujbași fuseseră rânduiți ca să servească drept slujitori ai Evangheliei și diaconi. Însă erau unii încăpățânați și impulsivi, care refuzau să se supună celor ce dețineau poziții de răspundere în biserică. Ei pretindeau nu numai dreptul de a avea o judecată aparte, dar și acela ca, în mod public, să impună bisericii părerile lor. Luând în seamă toate acestea, Pavel a atras atenția tesalonicenilor asupra respectului și considerației, datorate acelora care fuseseră aleși să ocupe poziții de autoritate în biserică.” (E. G. White – Faptele Apostolilor, pag. 261)

Dintotdeauna, Satan a luptat împotriva stăpânirii lui Dumnezeu. Lui nu i-a convenit să fie supus şi să se lase condus. Acelaşi spirit de răzvrătire şi de ceartă pune stăpânire pe cei care se lasă conduşi de el. Cei care nu acceptă să fie supuşi conducerii (în condiţii principiale şi corecte), vor ajunge la fel de rău cum au ajuns diavolul şi îngerii lui.

Dumnezeu a întemeiat Universul pe ordine, disciplină şi ascultare. El doreşte să-L iubim şi să acceptăm guvernarea Sa. Apoi, conform poruncii Sale, să privim „bine pe cei ce se ostenesc între” noi. Aceasta va aduce pace în familie, în biserică şi în societate.

Să ne ajute Dumnezeu să dorim şi să vedem împlinirea dezideratului: „Trăiți în pace între voi.”! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.