Altfel de apă

Spread the love

 O galeata de plastic goala cantareste foarte putin, dar umpluta cu apa, situatia se schimba. Constatam ca apa este surprinzator de grea. Cel putin jumatate din greutatea corpului nostru este reprezentata de apa sau alte lichide prezente in organism. 

Procentul de apa din greutatea corpului unui barbat este de aproximativ 60%, iar la femei de 50%. Asta inseamna ca fiecare adult normal are in corp aproximativ 40 de litri de apa – destul pentru a face un dus.

Cele doua tipuri importante de lichide din corpul nostru sunt repartizate astfel: 1. lichidele extracelulare, mai ales plasma sangvina (3 litri) si apa din tesuturi (12 litri); 2. lichidul intercelular reprezentand 25 de litri. Celulele sunt formate in proportie de 80% din apa, iar sangele contine aproximativ 60% apa.

In mod continuu se pierde o cantitate mare de apa prin transpiratie, urina, respiratie, un adult eliminand zilnic 1,5 litri de apa, in conditii normale. Continutul de apa al corpului trebuie sa ramana constant, pentru ca organismul sa poata functiona normal, de aceea trebuie sa o inlocuim in aceeasi masura.

Aceasta inseamna ca apa din organism, sub diferitele ei forme, indeplineste o serie de functii. Ea este responsabila de hranirea celulelor, de indepartarea substantelor reziduale, de impiedicarea raspandirii unor boli, de transportul si distribuirea sarurilor. Ea are rol de protectie prin atenuarea socurilor la nivelul creierului.

 Am putea spune ca apa din noi este un izvor, dar Domnul Isus ne spune ca se va preface intr-un izvor de apa vie. Avem de indeplinit doar o singura conditie: “sa ne fie sete”!

Ti-a cerut cineva vreodata o cana cu apa? L-ai refuzat sau i-ai intampinat nevoia bucuros? Dar daca ti-ar cere sa bea dintr-o apa din care sa nu-i mai fie sete niciodata? Adu-ti aminte ca porti “izvorul” cu tine: “Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie” (Ioan 7:38). Si inca ceva: aceasta apa are anumite calitati: hraneste, protejeaza, indeparteaza reziduurile, impiedica bolile si nu trebuie inlocuita.

Mergi chiar acum si bea o cana cu apa. Gandeste-te care e drumul ei, cum trece pe la fiecare celula, simte-i prezenta.

Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va mai fi sete; ba inca apa, pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa, care va tasni in viata vesnica. (Ioan 4:14)

Ofera-i astazi cuiva insetat de la scoala, de la serviciu sau de acasa un strop din Apa Vie. Nu lasa sa treaca aceasta zi fara a vorbi despre Isus.

© Viorel Dascalu 2010

siloxy

bine fratioare, asta e, eu as mai fi citit, dar daca tu insisti, iaca plec sa beau o cana cu apa:)

Toate cele bune, frumoase si sfinte, tie si celor dragi tie!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.