Poţi să-ţi schimbi pielea?

Spread the love

Poate un Etiopian sa-si schimbe pielea, sau un pardos sa-si schimbe petele? Tot asa ati putea voi sa faceti binele, voi care sunteti deprinsi sa faceti raul? (Ieremia 13:23)

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Pielea intinsa la un om adult acopera o suprafata de circa 2 metri patrati si are o greutate aproximativa de 3 kg – cam a douazecea parte din greutatea corpului.
Pielea se innoieste permanent; se formeaza celule noi, iar cele vechi mor. O celula ajunge in stratul extrem al pielii in trei-patru saptamani, cam aceasta este durata ei de viata. Un om in timpul vietii pierde cam 18 kg de piele.

Poate ca uneori nu ne simtim bine in pielea noastra.
Cred ca fiecare dintre noi am avut perioade in care ne doream sa fim oarecum altfel, dar nu chiar asa cum suntem. Sunt lucruri care pot si altele care nu pot fi schimbate.

Inaltimea, originea, trasaturile nu pot fi schimbate, dar pot fi pretuite. Depinde cum le privim si ce le comparam. Daca le comparam cu cele „la moda” s-ar putea ca ele sa nu se potriveasca, dar daca le cautam valoarea in ele insele, asa cum au fost pretuite de Dumnezeu, vom vedea ca suntem fiecare dintre noi niste unicate in toata istoria pamantului, irepetabile si atat de pretioase, incat daca am fi fost singurii pe aceasta planeta, Isus ar fi fost gata sa moara chiar si pentru noi.

Si, de cand am inceput sa privesc lucrurile astfel, nu ma mai deranjeaza ca pielea mea nu e ca cea a manechinelor, ca obrajii mei sunt mai rosii decat la majoritatea persoanelor sau capul meu e un pic mai mic, sau chiar mai mare decat ar fi normal. Nu ma mai deranjeaza nici comentariile referitoare la originea mea, pentru ca eu pot exista doar din combinatia aceasta de gene si ma bucur ca Dumnezeu a vrut sa ma nasc si sa exist.

Sunt insa lucruri care pot fi si trebuie schimbate. Dorinta noastra de a face binele, de exemplu, este ceva bun, dar este contrar firii noastre. Ei, acest lucru trebuie schimbat, dar niciodata nu va putea fi schimbat din propriile eforturi.

Trebuie sa ne predam in Mainile lui Dumnezeu pentru asta. In momentul in care am renuntat la eforturile proprii si ne-am declarat neputinta si dorinta de a fi ajutati, Dumnezeu a si preluat controlul. Nu e ceva complicat. Si de atunci incolo, umblam in faptele bune pregatite dinainte de El.

Ce Dumnezeu minunat avem si gata oricand sa ne ajute! Poti sa te simti in siguranta oricand alaturi de El. Uita-te in oglinda si minuneaza-te cat de deosebit si de minunat te-a creat Dumnezeu!

© Viorel Dascalu 2011

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.