Medicamente „minune”

Spread the love

Inca din antichitate oamenii au incercat sa descopere diferite substante cu ajutorul carora sa vindece bolile sau ranile. Foarte multi foloseau ceaiurile sau decocturile din diferite plante. Existau insa si unii a caror retete utilizau ingrediente ciudate.

Cei dintai medici si chiar oamenii simpli stiau ca usturoiul, ierburile si chiar lutul, dadeau ocazional rezultate bune. Uneori insa erau ineficiente. Aceasta i-a facut sa caute „medicamente minune”.
In secolul al XVI-lea se credea ca unele substante chimice puternice, printre care compusi ai mercurului si alte otravuri, ar vindeca bolile, dar progresele erau lente. Pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aparusera doar cateva medicamente, printre care unul pentru boala africana a somnului, altul care ataca bacteria ce provoaca sifilisul si cinci sulfamide pentru infectiile streptococice.

Alexander Fleming a fost unul dintre cei mai mari cercetatori in domeniu. El a facut din mucegai o substanta care ucidea numai unele bacterii si nu afecta globulele albe din sange. Aceasta substanta este astazi cunoscuta de toti, ea fiind numita Penicilina.

Penicilina a salvat pana acum mii de vieti omenesti. Alte antibiotice au fost descoperite apoi din substantele antibiotice naturale prezente in pamant. Cu timpul, oamenii au creat si multe antibiotice sintetice.

Pe masura ce antibioticele au redus efectele bolilor infectioase, a aparut problema nasterii unor bacterii rezistente. In consecinta, cautarea de noi antibiotice continua, deoarece o bacterie rezistenta la un antibiotic ar putea sa nu fie rezistenta la un altul, care actioneaza altfel.

Astazi exista foarte multe medicamente, unele care reusesc sa amelioreze simptomele bolii, iar altele – simple pilule ce scot bani din buzunarele credulilor.

Dar si din punct de vedere spiritual avem nevoie urgenta de „medicamente”. Ele ne sunt date de Isus. Exista din abundenta, sunt foarte valoroase si se dau gratuit. E nevoie doar de recomandarea personala a Marelui Medic si de cererea pacientului (verbala) pe genunchi in „camaruta”.

„Te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatit prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele, si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii, si sa vezi.” (Apocalipsa 3:18)

Doresti sa primesti si sa pastrezi astazi credinta curata, neprihanirea lui Isus si darul Duhului Sfant ca remedii la boala pacatului tau? Ele sunt acum la dispozitia ta.

© Viorel Dascalu 2012

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.