Paradisul Florilor

Spread the love

La ce loc din lume te duce gandul daca auzi despre lamai, portocale, ananas, nuci de cocos, dar si orhidee, corali si pesti exotici? Dar daca mai adaug si vulcani?

Ei bine, eu, in acest caz, ma voi gandi la Filipine. Sunt sigur ca ai auzit deja despre aceasta tara, dar vreau sa-ti mai spun si eu in continuare cate ceva despre ea.

Filipine este o tara ce face parte din continentul Asia, o tara in intregime insulara, udata de apele Oceanului Pacific sau de marile adiacente (Marea Chinei de Sud si Marea Sulawesi). Filipine numara peste 7.000 de insule, dintre care doar aproximativ 465 sunt locuite. Aceste insule sunt separate prin bazine maritime si prin numeroase stramtori. Principalele insule sunt: Luzon, Mindanao, Palawan, Negros si Samar. Elementul caracteristic al peisajului montan il constituie vulcanii. Cel mai mic atinge altitudinea de doar 300 m, fiind de fapt cel mai mic vulcan activ din lume. Tarmurile insulelor sunt foarte sinuoase, inalte si mlastinoase. Toate acestea, impreuna cu prezenta recifelor de corali, fac ca navigatia sa nu fie prea comoda.

Insa, Filipine constituie un adevarat paradis floral. Dintre cele aproximativ 205.000 specii de plante cunoscute pe Terra, 11.000 se gasesc in acest arhipelag.

Cele mai pretuite raman orhideele. In Filipine exista cele mai multe specii de orhidee din lume, peste 1.000 la numar (gandeste-te ca exista peste 35.000 de specii, iar in Romania doar 57). Nu exista nici o alta tara care sa aiba atat de multe. Specia Walingwaling (vanda-sanderiana) este recunoscuta ca cea mai frumoasa dintre toate cate exista pe Pamant. Ciorchinele ei poate avea 12 pana la 16 flori ce se deschid succesiv timp de sase saptamani.

Dar mai exista si alte minuni deosebite. Si tot in lumea plantelor. Una dintre ele, numita de localnici Niong – Niogan, este renumita datorita faptului ca isi schimba culoarea in fiecare zi. Este o splendoare de planta. Nu este uimitor?

Plangerile lui Ieremia 3:21-23. „Iată ce mai gandesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nadejde. Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!

Si Dumnezeu ne ofera surprize placute in fiecare zi. Trebuie doar sa le observam; sa nu trecem peste ele fara sa le dam importanta.

Cauta astazi sa descoperi minunile lui Dumnezeu in jurul tau!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.