Relaţiile cu colegii

Spread the love

Vrem sau nu, ne place sau nu, acceptăm sau nu, cu toţii, cel puţin în anii de şcoală, suntem înconjuraţi de colegi. Simpatici sau antipatici, de treabă sau de nesuferit, frumoşi la suflet sau mai puţin plăcuţi, ne colerează anii cei mai fragezi din viaţă.

Colegii sunt inevitabili şi de cele mai multe ori indispensabili (chiar dacă nu vrem să o recunoaştem. Ne încurcă, dar ne şi ajută. Ne ceartă, dar ne şi împacă. Ne doboară, dar ne şi ridică. Aşa sunt ei – am zice noi.

Este foarte simplu să ne apucăm şi să formulăm cele mai pretenţioase aşteptări atunci când este vorba de colegii de şcoală sau de serviciu. Dar, nu ar fi la fel de potrivit să ne înarmăm bine şi să îndreptăm săgeata spe noi înşine?

Este foarte uşor să pretinzi altora ceea ce nu vrei tu să faci. Totuşi regula de aur este următoarea:
Matei 7:12 „Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii.”

După această regulă, cum suntem noi? Cum ne comportăm noi cu cei din preajmă, fie că este vorba de şcoală sau de serviciu?

Care ar trebui să fie relaţiile cu colegii de şcoală sau de muncă?

Relaţiile cu colegii (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.