Ne aude Dumnezeu?

Spread the love

Biblia conține o invitație extraordinară: „Apropiați-vă de Dumnezeu, iar El se va apropia de voi!” (Iacov 4:8) Totuşi, ca oameni, noi Îl căutăm pe Dumnezeu abia atunci când sună alarma problemelor noastre.

RUGĂCIUNEA = TELECOMANDA cu butoane specializate. De multe ori eram supărat pe Dumnezeu că nu răspunde CUM vreau eu şi CÂND vreau eu.

Iată ce cred unii despre rugăciune: „Eu îi spun lui Dumnezeu rapid (la foc automat) tot ceea ce am nevoie. Depun astfel în „BANCA RUGĂCIUNII” toate cererile mele şi Dumnezeu, când va avea timp va răspunde la ele cum crede El că se cuvine.” Aşa o fi? Este corect acest mod de gândire?

Rugăciunea este deschiderea inimii noastre lui Dumnezeu, ca unui prieten. Aceasta nu pentru că este necesar să informăm pe Dumnezeu cu privire la persoana noastră, cine suntem noi, ci pentru ca noi să putem fi capabili să-L primim. Rugăciunea nu coboară pe Dumnezeu la noi, ci ne înalţă pe noi la El…. Rugăciunea continuă este legătura sufletului cu Dumnezeu, legătură ce nu poate fi ruptă, astfel încât viaţa de la Dumnezeu se revarsă în viaţa noastră, apoi din viaţa noastră curăţia şi sfinţenia se reîntorc la Dumnezeu. (Calea Către Hristos, pag. 93, în orig.)

Iată câteva considerente despre comunicarea corectă înre noi şi Dumnezeu:

Ne aude Dumnezeu? (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”!„

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.