Lovit… dar nu distrus!

Spread the love

Este suferinţa o consecinţă a unor decizii sau situaţii? Este suferinţa o încercare inevitabilă pe care a hotărât-o Dumnezeu pentru cineva? Este suferinţa o pedeapsă sau o formă de disciplinare pe care Dumnezeu o aplică pentru corecţia cuiva? Este suferinţa voia şi planul lui Dumnezeu?

În mijlocul păcatului vrem să înţelegem motivul şi rostul suferinţei. De ce a venit? De unde a venit? Cine este responsabil? Pot scăpa de ea? Pot să o evit? Şi tot aşa mai departe.

Cum poţi să accepţi şi să practici ceea ce spune apostolul Iacov (fratele Domnului Isus) în Iacov 1:2-3:  „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.”? Nu este suferinţa ceva de nedorit? Cum să te bucuri?

Iată câteva posibile răspunsuri la problema suferinţei:

Lovit… dar nu distrus! (aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.