Sisteme de valori

Spread the love

Valorile personale sunt reperele in functie de care definim cine suntem si ce ne dorim, sunt fundamentul visurilor si deciziilor noastre, al comportamentelor si alegerilor pe care le facem in fiecare zi.

Atunci cand nu cunoastem si nu respectam aceste valori, ne confruntam cu stari de confuzie, indecizie, conflict interior, senzatie de stres, oboseala, blocaj si reactii emotionale puternice si surprinzatoare.

Cu alte cuvinte, pare ca busola noastra interioara functioneaza complet haotic. Un prim pas in descoperirea propriului sistem de valori ar fi sa explorezi raspunsul la intrebarea Ce este cu adevarat important pentru mine in viata?

Sistemul de valori poate servi la gradul de reusita al unei (-or) actiuni. Gradul de satisfacere a unei persoane este determinata si de posibilitatea exprimarii valorilor sale. Conflictele personale si interpersonale au la baza si existenta in cadrul sistemului a unor valori incompatibile.

Sistemele noastre de valori provin din:

  • Interacțiunile Familiale sau cu Prietenii
  • Procesul de Educație si Dezvoltare Personala
  • Legăturile noastre Sociale Ocazionale
  • Regulamente si Standarde organizaționale
  • Autoritatea aleasa de noi a fi Corecta
  • Aspecte de etică şi morală creştină învăţate sau moştenite
  • Influențele anturajului si cele Culturale
  • Masmedia, Filmele, TV, Beletristica
  • Zona geografica si economică
  • Legătura personală cu Dumnezeu

Sisteme de valori (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.