Sunteţi curioşi? (I)

Spread the love

„Omul este o fiinţă care pune întrebări. Punem întrebări de când ne naştem. . . . S-ar putea spune chiar că istoria omenirii este istoria întrebărilor şi a răspunsurilor pe care noi, oamenii, le-am pus şi le-am dat.“ — Octavio Paz, poet mexican.

Ce îl inspiră pe un bucătar să creeze o reţetă nouă? Ce-l mână pe un explorator să pornească spre ţinuturi îndepărtate? Ce îl face pe un copil să pună atâtea întrebări? Cel mai adesea, curiozitatea.

Este adevărat, majoritatea dintre noi nu vor ajunge mari exploratori sau inventatori. Şi probabil că nu ne-ar ajunge o viaţă de om să cunoaştem şi să înţelegem tot ce ne-am dori. Totuşi, păstrează-ţi vie curiozitatea! Fii mereu însetat de cunoaştere! Nu lăsa să se stingă această dorinţă cu care ne-a înzestrat Dumnezeu din iubire!

Foloseşte-ţi cu înţelepciune acest dar minunat de la Dumnezeu şi dobândeşte o cunoştinţă exactă din Cuvântul său inspirat, Biblia. Acest lucru va da sens vieţii tale şi vei găsi bucurie. În plus, vei avea perspectiva de a descoperi lucruri noi toată eternitatea. Biblia spune: „El [Dumnezeu] a făcut orice lucru frumos la timpul lui. A pus în inima oamenilor chiar şi veşnicia, de aceea ei nu vor pătrunde niciodată, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o adevăratul Dumnezeu“ (Eclesiastul 3:11).

Sunteţi curioşi? (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.