Filipeni 4:4

Spread the love

Astăzi avem în atenţie un sfat inspirat al apostolului Pavel:

„Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” (Filipeni 4:4)

Când citim versetul de mai sus, instantaneu găsim suficiente motive pentru a argumenta faptul că nu prea avem pentru ce să ne bucurăm.

Redusă foarte mult, lista motivelor pentru care chiar nu ne putem bucura, invariabil, va conţine:

  • Necazurile şi greutățile vieții;
  • Boala, durerea şi suferința;
  • Problemele financiare;
  • Neajunsurile din familie;
  • Problemele sociale;
  • Moartea celor dragi.

Apostolul Iacov, fratele Domnului Isus, spune:

„Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.” (Iacov 1:2-3)

„Cei mai buni mângâietori — Aceia care au trecut prin cele mai mari necazuri sunt adesea cei care oferă cea mai mare mângâiere altora, purtând cu ei strălucirea, oriunde se află. Asemenea oameni au fost sensibilizați prin suferințele lor. Când au fost asaltați de necazuri, ei nu și-au pierdut încrederea în Dumnezeu, ci s-au legat și mai mult de iubirea Sa ocrotitoare. Aceste persoane sunt niște mărturii vii ale purtării duioase de grijă a lui Dumnezeu, care face ca întunericul să strălucească asemenea luminii și ne încearcă pentru binele nostru. Domnul Hristos este Lumina lumii; în El nu există întuneric. Ce prețioasă lumină! Să trăim în această lumină! Să spunem adio tristeții și resentimentelor! “Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” — The Health Reformer, 1 octombrie, 1877.” (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol. 2, pag. 464)

Bucuria nu ar trebui să fie legată de ceea ce ni se întâmplă, ci de ceea ce credem. Mai concret: nu ar trebui să ne plângem de necazurile noastre pe care nu le putem evita, ci să ne bucurăm pe deplin de ceea ce ne promite Dumnezeu. Bucuria este o opţiune. Ea se va transforma în cauză şi nu în efect.

“Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4, 4.) Cei care procedează așa trăiesc o viață fericită. Nici de pe buzele lor, nici dinăuntrul sufletului lor, nu va ieși vreun cuvânt de nemulțumire, deoarece ei nu se consideră cu nimic mai buni decât alții. Ascundeți-vă în Isus Hristos; atunci, adevărul pe care l-a avut Dumnezeu de-a lungul tuturor timpurilor vă va pregăti pentru viața viitoare, nemuritoare. Dacă aveți încredere în Cel Atotputernic, experiența voastră nu va fi superficială, ci va fi o experiență personală veritabilă. — Manuscript 91, 1901.” (E. G. White – Minte, Caracter şi Personalitate, vol. 2, pag. 651)

Mi-au plăcut foarte mult următoarele vorbe celebre:

„Bucuria nu este absenţa suferinţei, ci prezenţa lui Dumnezeu.” (Robert Schuller)

„Bucuria este un semn infailibil al prezenţei lui Dumnezeu.” (Pierre Teilhard de Chardin)

„Există suflete în lumea asta care au darul de a afla bucuria pretutindeni şi de a o lăsa în urma lor atunci când pleacă.” (Frederick Wm. Faber)

Astăzi putem să ne decidem, să ne hotărâm individual să trăim bucuroşi cu Dumnezeul nostru. Este ceea ce putem face, indiferent de situaţiile prin care trecem. Dumnezeu este gata să ne dea o bucurie stabilă şi autentică!

Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.