Imoralitatea și decăderea civilizației

Spread the love

Decenii de cercetări ale unui profesor de antropologie socială de la Oxford, JD Unwin, au demonstrat existența unei corelații directe între libertatea sexuală neînfrânată și decăderea civilizațiilor.

Cercetătorul de la Oxford, care a murit în 1936, a studiat 86 de societăți și civilizații – mergând de la sumerieni, babilonieni și romani la societățile polineziene și microneziene și până la triburile indiene Dakota, Hopi, Chickasaw și Crow din America de Nord – pentru a determina dacă există o legătură între libertatea sexuală și dezvoltarea culturilor.

Se pare că moralitatea sexuală este mult mai importantă decât am putea crede. Așadar,  cum vedea Unwin acum un secol consecințele  constrângerilor sexuale și ale libertății sexuale?

„Corelația cea mai importantă cu înflorirea unei culturi era de a ști dacă era necesară castitatea prenupțială sau nu. Culturile care au respectat această combinație timp de cel puțin trei generații au depășit toate celelalte culturi în toate domeniile, inclusiv literatura, arta, știința, mobilierul, arhitectura, ingineria și agricultura. Doar trei din cele optzeci și șase de culturi studiate au atins acest nivel.”

„Când castitatea prenupțială nu mai era o normă, monogamia absolută, deismul (religia) și gândirea rațională au dispărut și ele în decurs de trei generații”, scrie Dunston.

Vrei să afli mai mult despre legătura dintre imoralitate şi starea lumii noastre?

Imoralitatea și decăderea civilizației (ascultă emisiunea aici)

(dă click pe scrisul de mai sus şi vei ajunge la emisiunea menţionată)

„Astăzi, datorită reţelelor de socializare, avem liste interminabile de prieteni. E de-ajuns un click pentru a le împărtăşi tuturor ce gândim, ce simţim, ce mâncăm sau ce citim. Ei bine, dacă tot e la modă să îţi amplifici lista de prieteni, vă invit, dragi tineri să ne includeţi şi pe noi în lista voastră de prieteni.
Promitem să vă fim prieteni până la capăt, chiar dacă o să vă placă sau nu comentariile noastre, promitem să fim vulnerabili şi autentici, promitem să dăm jos măştile pentru ca să învăţăm că e important să fim noi înşine, pentru ca să ne cunoaştem, să ne descoperim punctele tari şi punctele slabe…pentru a creşte, pentru a ne maturiza, pentru a ne bucura de o tinereţe autentică. Dezbateri, recomandări, impresii, portrete, provocări – descoperiţi profilul generaţiei Facebook la emisiunea  „Lista de prieteni”! „

Acesta este promisiunea realizatoarei emisiunii: ANCA PORUMB. Emisunea este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranţei din Bacău.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.