Iată o provocare pentru astăzi:
Dragul meu, imaginează-ţi că te afli lângă o importantă şi recunoscută fabrică de componente pentru computer! Şi…
În timp ce stai si privesti la cladirile care adapostesc tot ceea ce este necesar pentru producerea de componente hardware, la un moment dat, are loc o mare explozie in fabrica. Te uiti ingrozit la norul de praf care incepe sa pluteasca in aer. Milioane de circuite integrate, procesoare, conductori electrici, placute cu circuite si alte astfel de „maruntisuri” incep sa zboare prin vazduh. Suflul exploziei le-a aruncat zeci de metri in aer…
Deodata, fara ajutorul vreunei maini, chiar alaturi de tine, incep sa se adune diverse componente. Unele, cu de la sine putere, formeaza o placa de baza; altele se „organizeaza” intr-o sursa si, tot asa, din intamplare, se desavarseste si un monitor, un hard, un procesor, o unitate optica… si asa mai departe.
Te uiti in continuare, stupefiat si bulversat de ceea ce vezi. Dar, chiar sub ochii tai lucrurile inca mai „evolueaza”. Apare si un cablu de alimentare care se interpune exact intre o priza conectata la curent si mufa de alimentare a sursei.
In fine, atmosfera se linisteste, componentele care zburasera au revenit deja pe pamant si praful s-a asezat. Abia atunci constati ca, din „intamplare”, langa tine, cu sitemul de operare deja instalat functioneaza PERFECT un computer care iti afiseaza pe monitor cauza exploziei, cine se face vinovat, apoi te anunta ca are si solutia optima ca totul sa fie repus pe roate intr-un timp foarte scurt.
Si tot privind stupefiat, la imprimanta conectata din „intamplare” se atpareste automat o foaie cu ultimile instructiuni de utilizare a minunii perfect functionale.
Nu-i asa ca in clipa aceasta afirmi despre mine ca as fi nebun?
Nu se poate intampla asa ceva!… Si eu sunt de aceeasi parere cu tine. Deci, in concluzie, INTAMPLAREA nu poate fi pusa drept cauza a existententei pamantului nostru si a vietii de pe el.