Psalmii 111:2 (I)

Spread the love

Ce preocupări îţi ocupă timpul? Cu ce te îndeletniceşti în aceste zile? Care este subiectul şi obiectul cercetărilor tale? Seamănă cumva acestea cu ceea ce găsim scris în Psalmi 111:2?

„Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce le iubesc.”

În timpul acestor zile de criză, unii oameni au început să afirme că Dumnezeu a uitat lumea noastră. Creştini care păreau de neclintit în credinţa lor, au început să se clatine serios. Ei spun că Dumnezeu şi-a întors faţa de la noi.

Alţii (printre care mă număr şi eu) cred că Dumnezeu nu s-a retras, nu a plecat, nu s-a întors de la noi. Din contră, în aceste zile tulburi vedem mai bine mâna Sa care intervine. Îl vedem mai implicat în avertizarea unei lumi care pierde viaţa… Nu la viaţa aceasta trecătoare mă refer. Oamenii pierd din vedere VIAŢA VEŞNICĂ.

De aceea, fiecare dintre noi ar trebui să ne ancorăm mai concret în sudiul Scripturii pentru a cerceta indicatoarele vremurilor.

„Studiul aprofundat al Bibliei și în deosebi al luminii cuprinse în Apocalipsa, trebuie să ocupe un loc precumpănitor în pregătirea pentru redeșteptarea personală a fiecăruia.

“Să ne luăm mai mult timp pentru studierea Bibliei. Noi nu înțelegem Cuvântul lui Dumnezeu, după cum ar trebui. Cartea Apocalipsa începe cu o porunca ca să înțelegem învățămintele cuprinse în ea. Ferice, de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!” Când noi ca popor vom înțelege că această carte este scrisă pentru noi, atunci va avea loc printre noi o mare redeșteptare. Noi nu înțelegem pe deplin învățăturile pe care ea ni le dă, cu toate că ne este dată porunca să o cercetăm și să o studiem….

“Scenele solemne descoperite prin profeție să nu fie lăsate în umbră. Dacă poporul nostru ar fi pe jumătate trezit și dacă și-ar da seama cât de aproape sunt scenele descrise în Apocalipsa, atunci s-ar produce o reformă în Comunitățile noastre și mult mai mulți ar crede în solie”. (E. G. White – Biserica rămăşiţei şi viitorul bisericii advente, pag. 108)

Să ne ajute Dumnezeu să folosim acest timp pentru a cerceta lucruri cu adevărat de valoare!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.