Psalmii 121:1-2

Spread the love

Versetele alese pentru astăzi se găsesc în Psalmii 121:1-2:

„Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine dela Domnul, care a făcut cerurile și pământul”

În vechime, Ierusalimul era „ocrotit” de câteva înălţimi care-l înconjurau. Părea că protecţia munţilor era o mare binecuvântare pentru cetatea regală a poporului ales. Atunci când evreii mergeau la închinare, muntele ajungea în centrul atenţiei:

Când priveau înălțimile din jur, pe care păgânii fuseseră obișnuiți să aprindă focul altarelor lor, copiii lui Israel cântau:
“Îmi ridic ochii spre munți…. De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul care a făcut cerurile și pământul.” (Psalmii 121, 1.2.)
“Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie. Cum este înconjurat Ierusalimul de munți, așa înconjoară Domnul pe poporul Său, de acum și până în veac.” (Psalmii 125, 1.2.)
” (E. G. White – Patriarhi şi Profeţi, pag. 539)

Problema siguranţei este foarte importantă. Între aşteptătorii revenirii lui Isus, discuţia despre protecţia de care vom avea nevoie în ultimile zile ale acestui pământ este din ce în ce mai prezentă.

Ce va fi? Unde vom locui? Cine ne va proteja?

Munţii sunt o alternativă? Foarte mulţi vorbesc despre protecţia munţilor. Însă MUNTELE ne va proteja?

Psalmistul, în versetul 2, răspunde: „Ajutorul vine de la Domnul”.

Astăzi este ziua când fiecare dintre noi ar trebui să căutăm adevăratul sprijin la Dumnezeu! Este timpul să cerem protecţia Sa pentru fiecare dintre noi! Iar El ne va ocroti cum va şti mai bine.

Dumnezeu să fie ajutorul nostru! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.