Psalmii 56:3

Spread the love

Îţi este frică? Eşti îngrijorat şi nu poţi dormi? Te temi de ceea ce ar putea să-ţi facă coronavirusul ţie sau cuiva drag?

Nu eşti singurul cuprins de anxietate. Şi regele David a trecut pe aici.

Iată ce scrie el în Psalmii 56:3:

„Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.”

David scrie psalmul 56 într-o situaţie de criză majoră. Regele Saul era pe urmele lui ca să-l omoare… Dar mai bine citez:

„Iată însă o nouă primejdie. Doeg, mai mare peste păstorii lui Saul, care primise credința evreilor, își aducea și el la îndeplinire voturile la locul de închinare. Văzându-l pe omul acesta, David s-a grăbit să-și găsească un alt loc de adăpost și să-și procure vreo armă cu care să se poată apăra la nevoie. L-a rugat pe Ahimelec să-i dea o sabie, dar acolo nu era decât sabia lui Goliat, care fusese păstrată ca amintire la cortul întâlnirii. David a răspuns: “Nu este alta ca ea, dă-mi-o!” Curajul i s-a însuflețit din nou când a apucat sabia de care se folosise odinioară pentru a-l ucide pe apărătorul filistenilor.

David a fugit la Achiș, împăratul din Gat, căci, se gândea el, va fi în mai mare siguranță în mijlocul dușmanilor poporului său decât în ținutul lui Saul. Dar i s-a spus lui Achiș că David era omul care, cu ani de zile mai înainte, îl omorâse pe apărătorul filistenilor, și acum chiar acela care căuta adăpost la dușmanii lui Israel se afla într-o mare primejdie. Dar, făcând pe nebunul, David i-a înșelat pe vrăjmașii săi și, în felul acesta, a scăpat.

Cea dintâi greșeală a lui David a fost necredința față de Dumnezeu, la Nob, iar a doua lui eroare a fost prefăcătoria înaintea lui Achiș. David a dat pe față trăsături nobile de caracter și capacitatea lui intelectuală câștigase de partea lui favoarea poporului; dar, când a fost pus la probă, credința lui s-a clătinat și s-au dovedit slăbiciuni omenești. În oricine vedea un spion și un trădător. Aflat într-o mare strâmtorare, David a privit cu ochiul neclintit al credinței la Dumnezeu și l-a biruit pe uriașul filistenilor. A crezut în Dumnezeu și a înaintat în Numele Său. Dar, fiind persecutat și urmărit, descumpănirea și necazul L-au ascuns dinaintea ochilor lui pe Tatăl ceresc.

Totuși, această întâmplare a slujit ca să-l învețe pe David înțelepciunea, deoarece l-a determinat să-și recunoască slăbiciunea și nevoia unei dependențe continue de Dumnezeu. O, cât de plăcută este blânda mângâiere a Duhului lui Dumnezeu, când vine la cei apăsați și deznădăjduiți, când îl încurajează pe cel cu inima zdrobită, îl întărește pe cel slab și dă curaj și sprijin servilor lui Dumnezeu puși la încercare! O, ce Dumnezeu avem noi, care se poartă iubitor cu cei căzuți în greșeală, iar în vremuri potrivnice, când suntem copleșiți de multe și grele necazuri, El Își arată răbdarea și bunătatea!” (E. G. White – Patriarhi şi profeţi, pag. 656)

Aruncă teama la picioarele lui Isus! Încrede-te în Dumnezeu şi aşteaptă răspunsul Său!

Sfat tehnic:

Pentru a vizualiza imaginea la dimensiunea maximă – clik DREAPTA cu mouse-ul în cadrul imaginii afişate. Folosiţi opţiunea de deschidere într-o filă sau o fereastră nouă. Astfel se deschide o noua fereastră cu imaginea dorită.

Pentru a o salva (sau folosi ca background) – clik dreapta cu mouse-ul pe imaginea mare şi se alege opţiunea dorită de salvare.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.