Ziua 6 – Rugăciune fierbinte, eficientă

Spread the love

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

„Dar eu strig către Dumnezeu, și DOMNUL mă va scăpa. Seara, dimineața şi la amiază, oftez şi gem, şi El va auzi glasul meu. Mă va scăpa din lupta care se dă împotriva mea şi-mi va aduce pacea, căci mulți mai sunt împotriva mea!” (Psalm 55: 16-18)

”Când biserica se va trezi și va avea simțământul chemării ei sfinte, mult mai multe rugăciuni fierbinți și eficiente se vor înălța spre ceruri, cerând ca Duhul Sfânt să-i arate poporului lui Dumnezeu lucrarea și datoria pe care le are cu privire la mântuirea sufletelor. Noi avem făgăduința neclintită că Dumnezeu Se va apropia de fiecare suflet care Îl caută.” Solii Alese, vol. 1, p. 55

Întrebări de meditat

Cu toții suntem într-o luptă foarte serioasă. Medicii, asistenții medicali și profesioniștii medicali din prima linie simt în special cât de fierbinte este această luptă. Cum îi putem încuraja în munca lor? Cum trebuie să ducem această luptă? Și care este chemarea sfântă la care trebuie să se trezească biserica pe tărâm spiritual?

Motive de rugăciune – miercuri, 1 aprilie, 2020

  1. Rugați-vă ca bunicii noștri, părinții și bătrânii să aibă putere și sănătate în mijlocul acestei crize mondiale.
  2. Rugați-vă pentru profesioniștii din domeniul medical, doctori, asistenți medicali și alții care continuă să lucreze non-stop pentru a îngriji cazurile de coronavirus, în continuă creștere. Rugați-vă pentru sănătatea și siguranța lor personală.
  3. Rugați-vă ca Întreita Solie Îngerească să meargă înainte cu mai multă putere în acele părți ale lumii, unde au fost anulate evenimente mari și programe de informare, când toți ochii se îndreaptă spre cer.
  4. Rugați-vă pentru inițiativele Misiunii în Orașe în numeroase locații din lumea întreagă. Rugați-vă ca semințele care au fost semănate să aducă acum roade pentru împărăția lui Dumnezeu.
  5. Rugați-vă pentru înțelepciune, răbdare și bunăvoință în rezolvarea tuturor schimbărilor multiple, care au loc în viața de zi cu zi, astfel încât oamenii să poată face față și, dincolo de aceasta, să fie martori credincioși ai Dumnezeului Atotputernic ce conduce viața lor.

Sursa: https://www.redesteptaresireforma.ro

Traducere: Adina Păltineanu

Resurse anexe:

„Satana îi determină pe mulți să creadă că rugăciunea adresată lui Dumnezeu este inutilă și nu este altceva decât o formă. El știe cât de folositoare sunt meditația și rugăciunea pentru a-i ține treji pe urmașii lui Hristos, spre a se împotrivi vicleniei și amăgirii lui. Prin amăgirile sale, el vrea să distragă mintea de la aceste lucruri importante, cu scopul ca sufletul să nu se bizuie pe Cel Atotputernic pentru ajutor și să obțină tărie de la El, ca să reziste atacurilor sale. Am fost îndreptată către rugăciunile arzătoare, eficiente, ale poporului lui Dumnezeu din vechime. “Ilie era un om supus acelorași slăbiciuni ca și noi; și s-a rugat cu stăruință.” (Iacov 5, 17.)

Daniel se ruga Dumnezeului său de trei ori pe zi. Satana este înfuriat la auzul rugăciunii arzătoare pentru că știe că va pierde. Daniel a fost preferat mai presus de toți prinții și căpeteniile deoarece în el era un spirit înalt. Îngerii căzuți se temeau că influența lui avea să le slăbească controlul asupra conducătorilor împărăției, pentru că Daniel era în poziția cea mai înaltă. Oastea acuzatoare a îngerilor cei răi i-a ațâțat pe conducători și prinți la invidie și gelozie și ei l-au urmărit pe Daniel îndeaproape, pentru a descoperi vreo ocazie pe care să o poată folosi împotriva lui și pe care să o poată prezenta împăratului; însă planul lor a eșuat. Atunci, acești agenți ai lui Satana au căutat să facă din credincioșia lui față de Dumnezeu cauza distrugerii sale. Îngerii cei nelegiuiți au pus la cale un plan pentru ei, iar acești agenți s-au grăbit să-l pună în aplicare.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 1, pag. 295)

„Luther se afla în momentul în care trebuia să răspundă pentru credința sa și el a privit către Dumnezeu în credință, ca să primească putere. Pentru scurt timp, curajul și credința i-au fost puse la încercare. Primejdii de tot felul i-au fost prezentate. El a devenit trist. Nori s-au îngrămădit asupra lui și i-au ascuns fața lui Dumnezeu. El tânjea să meargă înainte cu încrederea deplină că Dumnezeu este cu el. Nu putea fi mulțumit dacă nu Îl simțea pe Dumnezeu alături. Cu strigăte sfâșietoare, și-a înălțat în agonie rugăciunea către cer. Uneori duhul părea că-i cedează, când vedea, în închipuirea lui, cum dușmanii se tot înmulțeau în fața lui. Tremura, simțindu-și pericolul. Am văzut că Dumnezeu, în înțelepciunea și providența Lui, l-a pregătit în acest fel ca să nu uite în Cine să se încreadă și să nu se arunce fără chibzuință înainte, în primejdie. Dumnezeu l-a pregătit ca pe propriul Lui instrument, făcându-l să corespundă pentru marea lucrare pe care o avea în fața lui.

Rugăciunea lui Luther a fost ascultată. Când s-a aflat față în față cu vrăjmașii săi, curajul și credința i-au revenit. Blând ca un miel, stătea înconjurat de marii oameni ai pământului, care, ca niște lupi furioși, își fixaseră ochii asupra lui, nădăjduind că-l vor chinui cu puterea și grandoarea lor. Însă el s-a agățat de puterea lui Dumnezeu și nu s-a temut. Cuvintele pe care le-a rostit au fost spuse cu atâta măreție și putere, încât dușmanii nu au putut face nimic împotriva lui. Dumnezeu era Cel care vorbea prin Luther și tot El adunase laolaltă împărați și oameni care se socoteau înțelepți, pentru ca, în mod public, să doboare înțelepciunea lor și ca toți să poată vedea ce putere și tărie poate avea un om slab atunci când se bizuie pe Dumnezeu, Stânca cea veșnică. (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 1, pag. 374)

„Lucrarea este asupra noastră în vederea sfințirii desăvârșite. Când Dumnezeu vede că facem tot ce putem, atunci El ne ajută. Și îngerii ne ajută și vom fi puternici prin Hristos, care ne întărește. Nu neglija rugăciunea personală. Roagă-te pentru tine însuți. Crește în har. Înaintează. Nu sta pe loc, nu te întoarce. Numai înainte, către biruință. Curaj în Domnul, scumpul meu băiat. Bătălia cu vrăjmașul va mai dura doar puțin și apoi vine izbăvirea, și armura va fi depusă la picioarele scumpului nostru Mântuitor. Treci de orice obstacol. Dacă viitorul pare cumva înnorat, nădăjduiește, crede. Norii vor dispărea, iar lumina va străluci din nou. Laudă pe Dumnezeu, spune inima mea, laudă pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut El pentru tine, pentru tatăl tău și pentru mine. Începe cu bine anul cel nou.” (E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 1, pag. 663)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.